19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Sebastian Burduja îl acuză pe primarul Nicușor Dan că provoacă haos,...

Ministrul Sebastian Burduja îl acuză pe primarul Nicușor Dan că provoacă haos, întrucât tergiversează fuziunea Elcen – Termoenergetica

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că tergiversează discutarea în Consiliul General a hotărârii care ar aproba fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Energiei, “Ministrul Energiei și Președintele PNL București, Sebastian Burduja, îi solicită în mod imperativ primarului Nicușor Dan să suplimenteze ordinea de zi a ședinței Consiliului General de joi, 29 februarie, cu un punct în care să se prevadă aprobarea de principiu din partea CGMB a fuziunii ELCEN-TERMOENERGETICA.
Memorandumul de guvern este adoptat de la sfârșitul lunii trecute, iar în termen de 15 zile de la adoptare Ministerul Energiei a solicitat primarului general acordul de principiu (neangajant) pentru realizarea fuziunii dintre Societatea Electrocentrale București S.A. (ELCEN) și Compania Municipală Termoenergetica București (C.M.T.E.B.) în vederea realizării serviciului public de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucuresti”.

“Atitudinea lui Nicuşor Dan este tipică pentru modul în care a fost administrat Bucureştiul în ultimii trei ani şi jumătate. Este aceeaşi reţetă a haosului general: iresponsabilitate, incompetenţă şi ignoranţă. Să refuzi cinic să rezolvi problema apei calde şi încălzirii pentru peste 1,5 milioane de cetăţeni înseamnă să le refuzi bucureştenilor dreptul la o viaţă civilizată”, a declarat ministrul Burduja.

Ministrul Energiei îi amintește primarului general că “primăria generală are o datorie curentă de peste 800 de milioane de lei către ELCEN, un subiect despre care i-am scris lui Nicușor Dan acum 8 luni de zile și nu mi-a răspuns nici până în ziua de astăzi. Este o sumă enormă și, în mod inexplicabil, nu se regăsește în proiectul de buget propus de Nicușor Dan pentru acest an”.

Guvernul României a aprobat un Memorandum prin care Societatea Electrocentrale București S.A. (ELCEN) va fuziona sau, eventual, va absorbi Compania Municipală Termoenergetica București S.A. Pentru finalizarea acestei fuziuni, este necesară și aprobarea Consiliului General al Municipiului București.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă