10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăLegea de reducere a impozitului pentru investitori, adoptată

Legea de reducere a impozitului pentru investitori, adoptată

Un proiect legislativ care vizează reducerea impozitului pentru investitorii de pe piața de capital a primit aviz favorabil în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților. Documentul va ajunge în plen pentru a fi aprobat.

Proiectul legislativ a primit din partea membrilor Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci 19 voturi „pentru”. Un singur deputat s-a abținut, potrivit Mediafax.

Proiectul are ca scop încurajarea investițiilor în piața de capital românească, deoarece câștigurile obținute din acțiunile listate sunt mult mai mari decât în cazul depozitelor bancare.

Concret, proiectul de lege propune „implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai mult de 1 an și de 3% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai puțin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate”.

Proiectul urmează să fie supus la vot în Camera Deputaților. În februarie, proiectul de lege a fost aprobat și de Senat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă