21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăIustin Paraschiv, LaProvincia: Cele mai multe investiții în energia verde sunt direcționate...

Iustin Paraschiv, LaProvincia: Cele mai multe investiții în energia verde sunt direcționate în fostele zone miniere

Omul de afaceri Iustin Paraschiv, deținătorul unui business agroalimentar de succes, revine cu noi investiții, de această dată într-un context economic puternic afectat de realitățile din prezent. Gândind în perspectivă, Iustin Paraschiv sprijină dezvoltarea sustenabilă a societății, prin investițiile sale în energia regenerabilă.

Este cunoscut faptul că sub umbrela holdingului românesc Carmistin se află 4 linii importante de producție, mai precis pui, vită, porc și agricultură. Aceste ramuri de business ale organizației Carmistin reprezintă, în esență, branduri românești puternice, apreciate atât în sectorul lor, cât și pe piața de larg consum.

Unul dintre acestea este LaProvincia, brandul produselor din carne de pasăre de calitate superioară. Acest producător românesc se adresează consumatorilor care pun preț pe un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată și gustoasă.

Toate liniile de business se dezvoltă pe fondul unor strategii sigure și eficiente, susținute de principiile sustenabilității și modul de gândire vizionar ale lui Iustin Paraschiv.

Grupul Carmistin reprezintă una dintre puținele organizații din România care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, plecând de la cultivarea cerealelor, creșterea animalelor, până la comercializarea produselor din carne, acestea regăsindu-se atât în magazinele proprii, cât și în cele partenere din întreaga țară.

Pentru dezvoltarea companiei, Iustin Paraschiv revine cu noi investiții și proiecte ce au în prim-plan utilizarea energiei regenerabile. Având în vedere contextul nefavorabil al pieței, această decizie de investiție este una promițătoare, Carmistin făcând pași importanți spre dobândirea independenței energetice.

Iustin Paraschiv: Majoritatea investițiilor în energia verde sunt direcționate în fostele zone miniere

Integrarea sustenabilității în planul de dezvoltare al companiilor reflectă o dorință a acestora către progres, inovație și un viitor verde și curat. Pe lângă beneficiile rezultate pe linie de mediu, îndreptarea către soluțiile de energie verde presupune și o evoluție a mentalității de business, procesele operaționale efectuate de organizații fiind desfășurate în baza unui management inovator și durabil, cu impact minim asupra mediului.

De acest lucru este convins și antreprenorul Iustin Paraschiv, care a decis să facă pași importanți în ceea ce privește folosirea de energie verde în activitățile proprii ale firmelor din grupul Carmistin.

Energia verde este viitorul. Astfel că, o mare parte dintre investițiile lui Iustin Paraschiv se vor orienta către soluțiile de energie regenerabilă, promovând astfel sustenabilitatea în sistemele agricole și alimentare.

La momentul actual, în România există numeroase proiecte în derulare, care constau în construirea unor parcuri fotovoltaice în fostele zone miniere.

Refolosirea fostelor exploatări miniere este astăzi o oportunitate de a obține și utiliza energia solară. Astfel că, numeroase investiții în energia verde sunt direcționate în aceste amplasamente.

De această părere este și omul de afaceri Iustin Paraschiv, acesta făcând pași importanți în această direcție. Valorificarea energiei regenerabile în industria agroindustrială este o direcție de dezvoltare încă nouă, dar care promite foarte multe.

Inovația sustenabilă este cheia prin care companiile de pe piața agroalimentară românească pot să își asigure o dezvoltare de durată a afacerii și să obțină un avantaj competitiv în această industrie.

De aceea, decizia lui Iustin Paraschiv de a miza pe energie verde este o oportunitate care va contribui cu numeroase avantaje pentru Carmistin. Chiar dacă noile acțiuni realizate în acest sens vin la pachet cu costuri inițiale destul de mari, acest lucru va aduce un plusvaloare companiei și numeroase beneficii pe termen lung.

Prin urmare, investițiile în energia curată reprezintă modalitatea prin care Iustin Paraschiv răspunde noilor provocări ale pieței, valorificând în același timp, noi perspective de creștere a businessului.

Investiția în energia regenerabilă deschide noi direcții de dezvoltare sustenabilă pentru organizația Carmistin

În contextul crizei energetice actuale și a efectelor generate de aceasta, Iustin Paraschiv, președintele grupului Carmistin a decis să își adapteze noile strategii de dezvoltare a activității în baza inovației sustenabile, făcând pași importanți spre dobândirea unei autonomii energetice.

Această decizie reprezintă, în esență, viziunea Carmistin în privința adaptării și dezvoltării într-o manieră sigură, eficientă și durabilă a activității desfășurate.

În acest sens, antreprenorul va instala peste 10000 de panouri solare în 18 locații ale companiei. Aceste investiții în centrale fotovoltaice proprii vor aduce multiple avantaje majore companiei, unul dintre acestea fiind tranziția de la poziția de consumator la cel de producător de energie. De aici derivă multe alte beneficii pentru activitate, Carmistin reușind să își:

  • Reducă semnificativ amprenta de carbon;
  • Crească eficiența energetică;
  • Extindă capacitatea de producție;
  • Folosească rațional resursele disponibile;
  • Îmbunătățească considerabil procesele de producție, conducând la performanțe operaționale înalte.

Practic, prin utilizarea energiei verzi, sunt valorificate noi perspective de dezvoltare a activității Carmistin, fiind concepute noi standarde de producție durabile, aliniate normelor europene actuale. Astfel, prin investițiile în soluțiile de energie verde, organizația Carmistin va obține o independență energetică, reușind să devină mult mai flexibilă și capabilă să răspundă oricăror provocări ale pieței. În plus, aceste investiții vor genera și efecte pozitive asupra mediului prin diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, acesta fiind de altfel un alt obiectiv strategic al organizației Carmistin.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă