9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăAngajații de la stat nu și-au primit salariile. Ce spune Florin Cîțu

Angajații de la stat nu și-au primit salariile. Ce spune Florin Cîțu

Angajații de la stat, în proporție de 40 la sută, nu și-au primit la timp salariile.

Tranșa de salarii care trebuia să fie plătită vineri, 13 mai 2022, nu a intrat pe carduri. Florin Cîțu, președintele Senatului, a recunoscut, luni, această întârziere. El a subliniat că, în perioada în care el era premier, nu s-a mai produs o asemenea situație.

Motivul invocat oficial pentru această întârziere de plăți ar fi o defecțiune a sistemului informatic. Nu există însă un termen cert până la care se va rezolva problema plăților restante. Ministerul de Finanțe ar fi anunțat, luni, că a rezolvat problema informatică. Drept urmare, acum problema este în sarcina băncilor unde își încasează banii fiecare salariat.

Florin Cîțu n-a confirmat că a existat, în mod real, o defecțiune informatică. “Este inadmisibil. Nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat Florin Cîțu.

Angajații de la stat nu prea știu ce li s-a întâmplat

La bugetari, salariile se plătesc în mod normal între zilele 5 – 15 ale fiecărei luni. Cu privire la domeniul Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că în cinci județe cadrele didactice nu și-ar fi primit banii. Ministrul Educației a precizat că despre cauza întârzierii banilor trebuie întrebat Ministerul Finanțelor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă