3.3 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăAgroland intră pe piața produselor ecologice

Agroland intră pe piața produselor ecologice

Agroland intră pe piața produselor ecologice. Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland, vizează vânzări nete de 48 de milioane de lei pentru anul 2022, anunță compania. Aceasta mai vizează un rezultat EBITDA (câștigurile unei companii înainte de dobândă, impozite, amortizare etc) de 4,2 milioane de lei și un profit net de 3,3 milioane de lei.

Compania își propune să devină furnizorul principal pentru piața agriculturii ecologice din România până în 2023. Ea este listată pe Bursa din București.
Cifrele vizate de companie în 2022 au fost publicate printr-un raport curent la Bursa de Valori București. Acestea prezintă bugetul de venituri și cheltuieli al Agroland Agribusiness pentru anul curent. Compania continuă și în acest an să își mărească echipa cu zece noi angajați. Managmentul anunță extinderea afacerii prin deschiderea a două noi birouri și depozite regionale, în București și Timișoara.

Agroland intră pe piața produselor ecologice. Cum își dezvoltă rețeaua de magazine?

Tot anul acesta, Agroland Agribusiness are în vedere investiții în divizia de retail prin dezvoltarea unei game de produse ecologice pentru fermierii mici și gospodării – o parte din produse care sunt vândute către fermierii mari, dar și pachete specializate, de dimensiuni reduse, potrivite pentru nevoile acestora. Ulterior, aceste produse vor fi introduse în rețeaua de magazine Agroland.

Acțiunile Agroland Agribusiness SA sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AAB. Compania are o capitalizare de piață de peste 30 milioane de lei.

Îngrăşămintele au contribuit cel mai mult la vânzările totale ale companiei. Acestea au fost de 10,7 milioane de lei. O creştere de 110 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de pesticide au crescut cu 20%. Vânzările de seminţe au crescut cu 23% ajungând la 5,7 milioane de lei. Celelalte categorii: combustibil (0,5 milioane, +148%) şi trading de cereale (0,3 milioane,+100%) împreună cu alte produse (0,1 milioane, – 28%) au furnizat venituri totale cumulate sub 1 milion lei, reprezintă un raport publicat după primele nouă luni de activitate ale firmei, în Ziarul financiar.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Update: Luptă umăr la umăr: Donald Trump 246, iar Kamala Harris 182

Trump câștigă un stat-cheie, Carolina de Nord. Democrații sunt pe cale să piardă majoritatea în Senat Donald Trump a câștigat statul Carolina de Nord, sporindu-și...

Kamala Harris nu va ține un discurs, deocamdată, a anunțat copreședintele de campanie, subliniind că voturile încă trebuie numărate

Kamala Harris este de așteptat să vorbească mâine, a spus copreședintele campaniei, în timp ce rezultatele alegerilor din toată țara continuă să apară Cedric Richmond,...

Republicanii câștigă controlul în Senatul SUA

Nici unul dintre partide nu părea să aibă un avantaj clar în lupta pentru Camera Reprezentanților, pe care republicanii o controlează acum cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă