8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieDestinațiile alese de români pentru vacanța de vară

Destinațiile alese de români pentru vacanța de vară

Printre opţiunile acestora figurează staţiunile de pe Litoralul românesc, în special Mamaia, Costineşti, Eforie Nord şi Vama Veche, arată datele unui studiu de piaţă.

Studiul “Topul staţiunilor de pe litoralul românesc’, întocmit de către platforma Olx, arată care sunt cele mai atractive staţiuni de pe Litoral, în funcţie de criterii, precum: opţiunile de cazare şi de mâncare, calitatea plajelor, raportul calitate-preţ, activităţile de zi, viaţa de noapte şi nu numai.  

Astfel, în topul staţiunilor pentru familii pe prima poziţie se află Mamaia – cu 21% din totalul alegerilor, urmată de Eforie Nord (18%), Costineşti (7%), Neptun (6%) şi Mamaia Nord (5%).

Totodată, cuplurile preferă Mamaia pentru petrecerea concediului din această vară, cu 29% dintre sufragii. Ierarhia continuă cu: Costineşti – cu 12% din total, Vama Veche (11%), Eforie Nord (9%) şi Neptun (5%).

Potrivit cercetării Olx, în categoria “Staţiuni pentru tineri”, primul loc este ocupat de Costineşti, care a adunat 29% dintre sufragii, urmată de Vama Veche (27%), Mamaia (19%), Mamaia Nord (4%) şi Eforie Nord (3%).

În topul staţiunilor care au viaţă de noapte conduce detaşat Mamaia (43% din total), la fel şi în clasamentul locurilor cu activităţi de zi (33%).

Studiul citat relevă, în acelaşi timp, că Eforie Nord şi Corbu sunt cele mai liniştite staţiuni de la malul mării, acestea fiind urmate de Neptun, 2 Mai şi Gura Portiţei.

De asemenea, Mamaia este lideră în topul staţiunilor cu cele mai bune cazări, cu cea mai bună mâncare (câte 28% din total), cele mai bune plaje (36%), precum şi la categoria “Cele mai luxoase staţiuni” – cu 61% dintre preferinţe. În schimb, Eforie Nord conduce în topul staţiunilor cu cel mai bun raport calitate-preţ, ales de către 17% dintre respondenţi.

Conform analizei, în acest an, 43% dintre români îşi vor petrece concediul în România, iar 11% aleg Grecia şi 6% Bulgaria. Un român din zece (10%) a declarat că nu va merge nicăieri în concediu.

Studiul a fost realizat în perioada mai – iunie 2019, prin chestionar online aplicat vizitatorilor Olx.ro, pe un eşantion de 3.101 de respondenţi din toate regiunile ţării.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă