4.3 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăEconomieDe 3 ori mai multe instrumente bazate pe criptomonede disponibile acum la...

De 3 ori mai multe instrumente bazate pe criptomonede disponibile acum la XTB

În prima jumătate a anului 2021, 20% dintre clienții XTB au făcut cel puțin o tranzacție cu instrumente bazate pe criptomonede, iar 1 din 10 clienți noi au ales să tranzacționeze criptomonede imediat după deschiderea contului de investiții. XTB recomandă o atenție specială pentru Dogecoin, Polkadot și Stellar.

Casa de brokeraj XTB România a triplat numărul de instrumente disponibile bazate pe criptomonede și a introdus noi costuri (spreaduri) atractive pentru investitori. Astfel, pe lângă Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash și Ripple, în prezent românii pot investi și în Binance Coin, Cardano, Chainlink, Dogecoin, EOS, Polkadot, Stellar, Tezos, Uniswap. Odată cu noile criptomonede, au fost introduse și spread-uri atractive, care, în funcție de instrument, pot ajunge la 0,22% din prețul pieței.

„Popularitatea în creștere a criptomonedelor este incontestabilă. Clienții care doresc să valorifice volatilitatea și nu neapărat să achiziționeze criptomonede fizice ne-au solicitat să adăugăm instrumentele noi. De aceea, aproape că am triplat numărul de CFD-uri pe criptomonede pe care le oferim și am introdus spread-uri atractive. Cu toate acestea, este important să ne amintim că această piață este predispusă spre fluctuații majore atât în sens ascendent, cât și în sens descendent. Iar atunci când criptomonedele scad, CFD-ul oferă un mecanism unic de a valorifica piața în scădere pe care instrumentele clasice nu îl oferă, și anume, vânzarea în lipsă  sau shortselling – adică, dacă estimezi o scădere de preț, poți vinde acum ceva ce nu ai și poți răscumpăra mai târziu la un preț mai mic, marcând astfel, sub formă de profit, diferenta de preț în scădere dintre cele două momente”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Dintre cele 9 CFD-uri pe criptomonede introduse în oferta XTB, 3 merită o atenție specială din partea investitorilor.

Una dintre acestea este criptomoneda Dogecoin (DOGE), care a fost creată în 2013 ca o glumă în opoziție cu Bitcoin, a început să câștige popularitate abia în urmă cu câțiva ani. Notorietatea acestei criptomonede este legată de cunoscutul meme „Doge” care constă, de obicei, într-o imagine a unui câine Shiba Inu însoțit de text multicolor, reprezentând un fel de monolog intern și care este scris în mod deliberat într-o engleză greșită. Merită menționat faptul că Dogecoin este cunoscută ca fiind o criptomonedă inflaționistă, însemnând că oferta pentru această monedă nu este limitată.

Despre proiectul Polkadot (DOT), început în 2015, e bine de știut că a fost inițiat de foști directori asociați cu proiectul Ethereum, prima vânzare de tokens având loc în 2017. Inovația acestei criptomonede este capacitatea de a susține mai multe blockchains. Este a 9-a cea mai mare criptomonedă din lume în ceea ce privește capitalizarea.

În ceea ce privește Stellar (XLM), aceasta a apărut în 2013 datorită co-creatorului unui alt proiect financiar inovator și anume Ripple. Stellar este o rețea financiară mare, concepută pentru a permite plăți transfrontaliere rapide în cantități mari de valute.

Instrumentele bazate pe criptomonede au fost unul dintre subiectele care au evocat cele mai mari emoții din industria investițiilor în ultimii ani. Criptomonedele au devenit un element important în portofoliile a sute de mii de investitori – de la cei mai bogați oameni din lume, până la administratori de fonduri și investitori individuali. Acestea sunt, de asemenea, foarte populare și în rândul clienților XTB. În prima jumătate a anului 2021, 20% dintre clienții XTB au făcut cel puțin o tranzacție cu CFD-uri bazate pe aceste instrumente, iar 1 din 10 clienții noi a ales să tranzacționeze criptomonede imediat după deschiderea contului de investiții. Criptomonedele se numără printre cele peste 5.420 de instrumente disponibile în prezent prin platforma de tranzacționare a XTB alături de Acțiuni și ETF-uri cu deținere sau CFD-uri pe Forex, Indici, Mărfuri, Acțiuni și ETF-uri.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Crin Antonescu crede că procurorii ar fi trebuit să renunțe la concedii când „țara noastră a fost atacată”

Crin Antonescu i-a criticat, luni seară, pe procurorii care s-au ocupat de anchetele privind primul tur al alegerilor prezidențiale care a fost anulat. El...

Yoon Suk Yeol, președintele suspendat al Coreei de Sud, refuză să se lase arestat de anchetatorii anticorupție

Președintele suspendat al Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, rămâne sfidător în reședința sa recent fortificată, în timp ce anchetatorii încearcă să prelungească mandatul...

România achiziționează un sistem avansat anti-drone de 60 de milioane de dolari

Sistemul oferă o imagine aeriană completă și capabilități avansate de atac electronic România va cumpăra un sistem de luptă anti-drone în valoare de 60 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă