10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăEconomieCum vei circula in 2018? Un an al noutatilor in trafic (P)

Cum vei circula in 2018? Un an al noutatilor in trafic (P)

Unul dintre cele mai mari interese atunci cand vine vorba despre viitor este legat de infrastructura si trafic auto. Fara doar si poate, societatea noastra se bazeaza pe mobilitate, iar viteza cu care ne putem deplasa dintr-un punct in altul este esentiala.

Dat fiind faptul ca automobilul este principala solutie de transport, cei de la i-drpciv.ro au reusit sa sintetizeze o parte dintre cele mai importante modificari ale cnadnr si ale drpciv, modificari ce vor avea un impact asupra tuturor soferilor.

Noutati majore de la drpciv

Cei care doresc sa isi schimbe permisul de conducere sau sa obtina un nou permis, se vor lovi de o serie de noutati interesante. Principala veste proasta vine pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare sau de diabet zaharat, in conditiile in care acestia vor obtine mult mai greu dreptul de a conduce. Cum numarul persoanelor care au probleme de acest fel este de peste 2.5 milioane, noua lege va fi, fara doar si poate, extrem de controversata.

De asemenea, alesii doresc sa aduca modificari si in Codul Rutier pentru toti cei care doresc sa obtina permisul de conducere. Acestia vor fi obligati sa promoveze un curs de prim ajutor pentru a putea avea permisul in buzunar.

O alta modificare importanta in ceea ce priveste permisul de conducere este legata de supravegherea video a examenelor auto, care a intrat in vigoare inca din 2017.

O noua taxa auto

Anul 2017 a venit la pachet cu eliminarea taxei auto, care a reprezentat o gura de aer pentru soferi dar o foarte mare problema pentru traficul din marile orase. Decizia de a elimina taxa auto a dus la cresterea poluarii in Bucuresti si alte orase mari si de asemenea, a ingreunat foarte mult traficul. Nu mai putin de jumatate de milion de masini second hand au fost introduse in prima jumatate a lui 2017 in Romania. Tocmai de aceea, pentru 2018 se pregateste o noua taxa ce vizeaza diminuarea poluarii.

Conform Ministerului Mediului, masinile cu norme de poluare Euro2, Euro3 si Euro4 vor fi taxate in functie de emisiile pe care le genereaza.

15 noi km de autostrada

Desi promisiunile pentru 2017 au fost foarte mari, anul a venit cu doar 15 km de autostrada, pe lotul 2 al tronsonului Lugoj – Deva. Pe hartie, exista destul de multe tronsoane care sunt in executie sau sunt planificate: Sebes-Turda, Pitesti Sibiu sau Ploiesti Comarnic. Pentru 2018 sunt planificate spre deschidere tronsoanele Turda Targu Mures, si ultima parte din Deva Lugoj.

La sfarsitul anului 2016 anul 2017 parea a fi unul dintre cei mai productivi ani in ceea ce priveste noi tronsoane de autostrada, insa realitatea s-a dovedit a fi mult mai slaba.

Orasele mari cauta alternative

Dat fiind faptul ca situatia drumurilor nu este intocmai perfecta si ca numarul masinilor tinde sa aglomereze foarte mult orasele, se cauta alternative mai rapide, mai usor de folosit si mai putin poluante. Astfel, in marile orase apar din ce in ce mai multe biciclete, trotinete si vehicule moderne, cum ar fi hover boardurile, ce asigura avantaje legate de timpul petrecut pana la munca si inapoi, dar si alte avantaje cum ar fi mobilitatea.

Cu siguranta, 2018 va fi un an in care modul in care oamenii circula se va schimba. Schimbarea nu va fi una mare, insa va fi vizibila si cat se poate de interesanta, in majoritatea ramurilor.

Cele mai citite

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă