Cum se va modifica Declarația 600 și care va fi noul termen pentru depunere

Ministerul finanțelor vrea sa comaseze cele 7 declarații obligatorii acum pentru cei care obțin venituri din activități independente într-o declarație unica, care va avea termen final de depunere data de 15 iulie 2018.

Share

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 21:09

Astfel, vor dispărea Declarația 200 privind veniturile realizate în România, D201 privind veniturile realizate în străinătate, D220 - venitul estimat/norma de venit, D221 - norme de venit agricultura, D600-venitul baza pentru CAS, D604 - stabilire CASS persoane fără venit, D605 - stopare CASS persoane fără venit.

O alta modificare majora pe care Ministerul Finanțelor o analizează este ca cei care obțin venituri din drepturi de autor sa revină la stopajul la sursă pentru CAS, CASS și impozit pe venit. Aceste prevederi vor fi cuprinse într-un proiect de ordonanță de urgență aflat în lucru, care ar putea fi aprobat la data de 15 martie.

Declarația trebuie depusă pana la 15 iulie pentru veniturile estimate pe anul în curs. Regularizarea se va face în 2019, după ce contribuabilii vor depune declarația unica cu veniturile realizate, termenul fiind 31 martie 2019.

Calitatea de asigurat se dobândește de la momentul depunerii declarației, chiar dacă impozitele se vor plăti efectiv in primul trimestru al anului următor.

Cei care au depus declarația 600 trebuie să mai completeze și această declarație unică, pentru că aceasta conține și rubrica privind impozitul pe venit.

Comentarii