13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieCum a afectat seceta producţia agricolă a Europei

Cum a afectat seceta producţia agricolă a Europei

Conform PROGEL, 2018 a fost al treilea an consecutiv în care producţia de mazăre şi fasole a fost afectată grav de climă. Producţia de fasole a scăzut cu minimum 20% şi cu maximum 50%, în funcţie de regiune.

În cazul mazării, gradul de afectare este de până la 50%, de asemenea în funcţie de regiune, în timp ce gradul de afectare al producţiei de ceapă este de minimum 15% şi de maximum 50%.

A mai fost afectată şi producţia de zucchini, spanac şi de conopidă, în unele regiuni fiind imposibilă recoltarea acestora. În plus, sunt anticipate producţii sub medie de varză şi praz, în cazul celei din urmă fiind, de asemenea, raportate situaţii în care recoltarea nu a fost posibilă.

Nu în ultimul rând, de suferit a avut şi sectorul legumelor la conservă şi al legumelor îngheţate, tocmai datorită problemelor de aprovizionare cu materie primă proaspată.

 
PROFEL, citată de Euractiv, a indicat că cele mai afectate ţări sunt Belgia, Franţa, Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania. În aceste ţări, seceta a dus la secarea multor surse de apă şi la restricţionarea cantităţii de apă utilizată pentru irigaţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă