6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăUn război în Ucraina nu ar afecta aprovizionarea cu gaze a României,...

Un război în Ucraina nu ar afecta aprovizionarea cu gaze a României, susține ministrul Energiei

Un război în Ucraina nu ar afecta aprovizionarea cu gaze a României, susține ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a anunțat că România își poate comuta rapid alimentarea pe alte două rute – prin Arad și prin Giurgiu. În plus, întrucât vremea s-a încălzit, consumul de energie al României a scăzut și poate fi asigurat din surse proprii.

“Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad. În plus, iarna a cam trecut şi ne putem asigura din resurse proprii necesarul de consum al ţării”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a făcut aceste precizări în cadrul conferinţei ZF Power Summit. Conferința se desfășoară în perioada 22 – 24 februarie 2022.

După cum se știe, principalul furnizor de gaze pentru țările din centrul și estul Europei este Rusia. Ambasada Rusiei anunța, în toamna anului trecut, că Rusia a crescut livrările de gaze către România.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă