5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăOUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante în Senat.

În categoria beneficiarilor non-casnici, pentru care energia electrică se facturează cu maxim un leu pe kWh pentru 85% din consumul mediu lunar, au fost incluse întreprinderile mici și mijlocii, serviciile de utilități publice, operatorii economici din domeniul industriei alimentare, producătorii și distribuitorii de medicamente și lăcașurile cultelor recunoscute oficial în România.

De preț plafonat pentru energia electrică vor beneficia atât consumatorii casnici, care anul trecut au avut un consum mediu lunar mai mic de 300 de kWh, dar și cei care deși au depășit acest prag, în acest an se încadrează în plafoanele stabilite.

De asemenea, familiile cu cel puțin trei copii la școală nu vor avea limită de consum pentru plafonare, dar și consumatorii care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor.

De mâine, se reiau în Parlament şi dezbaterile asupra noilor legi ale justiţiei, elaborate de Guvern.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă