5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăEconomieCriza EnergeticăOUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante în Senat.

În categoria beneficiarilor non-casnici, pentru care energia electrică se facturează cu maxim un leu pe kWh pentru 85% din consumul mediu lunar, au fost incluse întreprinderile mici și mijlocii, serviciile de utilități publice, operatorii economici din domeniul industriei alimentare, producătorii și distribuitorii de medicamente și lăcașurile cultelor recunoscute oficial în România.

De preț plafonat pentru energia electrică vor beneficia atât consumatorii casnici, care anul trecut au avut un consum mediu lunar mai mic de 300 de kWh, dar și cei care deși au depășit acest prag, în acest an se încadrează în plafoanele stabilite.

De asemenea, familiile cu cel puțin trei copii la școală nu vor avea limită de consum pentru plafonare, dar și consumatorii care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor.

De mâine, se reiau în Parlament şi dezbaterile asupra noilor legi ale justiţiei, elaborate de Guvern.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...
Ultima oră
Pe aceeași temă