31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieCrește cererea de bilete de avion, mai ales pentru zboruri de plecare...

Crește cererea de bilete de avion, mai ales pentru zboruri de plecare din România

Decizia autorităților de la București de a permite reluarea zborurilor internaționale a avut efecte și asupra rezultatelor celei mai mari agenții de turism online din România, Vola, care înregistrează o revenire graduală a numărului de cereri de rezervare.

Potrivit unui comunicat al reprezentanților site-ului Vola.ro, în ultima săptămână s-a produs o creștere cu sută la sută a rezervărilor de zboruri din și spre Europa, și cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai.

Potrivit aceleiași statistici, „primii români care s-au grăbit să își rezerve biletele de avion pe primele zboruri disponibile sunt cei care își doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele 3 săptămâni au fost pentru zboruri doar dus”. Drept urmare, „în lunile Martie, Aprilie și Mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100 %”. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă