21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăEconomieComisia Europeană alocă fonduri de 6,15 miliarde de euro pentru campania împotriva...

Comisia Europeană alocă fonduri de 6,15 miliarde de euro pentru campania împotriva coronavirusului

Un summit organizat, la data de 27 iunie, de Comisia Europeană și Global Citizen a mobilizat sume suplimentare de 6,15 miliarde de euro pentru a contribui la dezvoltarea și asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, teste și tratamente împotriva coronavirusului.

Fondurile astfel obținute vor sprijini și „redresarea economică în regiunile și comunitățile cele mai fragile din lume”, precizează un comunicat de presă difuzat de Comisia Europeană.

Această sumă de 6,15 miliarde de euro include un angajament în valoare de 4,9 miliarde de euro din partea Băncii Europene de Investiții, în parteneriat cu Comisia Europeană, precum și un angajament în valoare de 485 de milioane de euro din partea statelor membre ale UE.

„Astfel, angajamentele totale asumate în cadrul maratonului donatorilor desfășurat în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, lansat în 4 mai de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se ridică la 15,9 miliarde de euro”, precizează comunicatul difuzat de Comisia Europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă