20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieCifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere

De asemenea, în luna martie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 5,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a urcat, atât ca serie brută, cu 18,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 18,3%.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2018, atât ca serie brută, cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 17,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,4%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 19,5% datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,8%), comerţul cu autovehicule (+25,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,7%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+8,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă, a urcat cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a urcat cu 9,1% datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,3%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,1%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au rămas la acelaşi nivel.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna martie 2018, a înregistrat o majorare cu 5,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+76,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,0%), comerţul cu autovehicule (+1,9%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2019, a înregistrat o cifră de afaceri cu 18,2% mai mare comparativ cu luna martie 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+31,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,7%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,3%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,8%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 7,3%.

În primele trei luni ale anului, raportat la perioada similară din 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 5,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,3%), activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,8%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,8%).

În aceeaşi perioadă, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,4% mai mare comparativ cu primele trei luni din 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+26,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,0%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,3%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,9%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 0,5%, menţionează INS.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă