30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieCele mai bune soluții pentru a preveni întârzierea la plata facturilor

Cele mai bune soluții pentru a preveni întârzierea la plata facturilor

Facturile reprezintă o constantă a vieții noastre. Lună de lună trebuie să le achităm. Ce se întâmplă însă atunci când nu reușim să le plătim la timp? Optăm pentru un împrumut pe termen scurt sau prelungim perioada de plată? Există și alte modalități de a menține sub control facturile lunare? Soluțiile sunt la îndemâna ta, așa că, dacă le respecți, de acum înainte o să reușești să îți plătești la timp facturile.

Plata în avans a facturilor

Cel mai indicat este să plătiți facturile după salariu, iar acolo unde este posibil, pe o perioadă mai îndelungată. Regula este valabilă în cazul acelor facturi care au o valoare fixă (cablu, internet, telefonie, etc). În general, perioada de grație pentru plata unei facturi este de aproximativ 14 zile. Studiile indică faptul că până la 60% dintre facturi sunt achitate cu întârziere (circa jumătate de lună). Cei mai buni plătitori sunt japonezii, care își plătesc facturile, în medie, cu 6 zile înainte de data scadentă. La polul opus, australienii și mexicani plătesc după 26 de zile. Americanii plătesc cu 7 zile întârziere, în timp ce românii plătesc cu până la 10-14 zile mai târziu.

Împrumut pentru achitarea facturilor urgente

Aceasta este o varianta care îți oferă posibilitatea plății rapide a facturilor. Mai mult decât atât, îți permite să scapi de toate facturile care sunt în întârziere. Desigur, există două opțiuni de împrumut: la familie, rude, prieteni, colegi de serviciu și la o instituție de creditare. În primul caz, nu trebuie să plătești dobândă pentru banii împrumutați, dar te vei expune din punct de vedere social. În cea de-a doua situație, vei avea de achitat o dobândă, dar vei beneficia de confidențialitate. Totuși, având în vedere finalitatea actului, ambele opțiuni îți permit să rezolvi situația legată de achitarea facturilor.

Prelungirea termenului de plată

Este o opțiune care este oferită de anumiți furnizori de servicii tocmai în ideea preîntâmpinării întârzierii la plată. Clientului îi este permis să solicite extinderea termenului de plata pentru o perioadă cuprinsă între câteva zile și până la maxim 2 săptămâni. În anumite cazuri, cel al ratelor la credite, clientul beneficiază și de o lună de grație (desigur, i se poate solicita achitarea unui comision de prelungire).

Solicitarea unui avans la salariu de la serviciu

Pentru cei aflați într-o situație fără ieșire și care nu pot utiliza opțiunile de mai sus, aceasta este o variantă de mare ajutor. Se aplică, în general, în cazul companiilor mici, unde există posibilitatea plății în avans pentru unii angajați.

Pentru a nu ajunge în situația de a apela la aceste metode, iată ce poți face:

  • Configurarea automată din cont a plăților pentru facturi chiar din momentul încasării salariului/venitului;
  • Economisirea de bani pentru a dispune de fonduri pentru plata în avans;
  • Constituirea unui depozit destinat urgențelor pe care îl poți utiliza pentru plata facturilor;
  • Gruparea facturilor pe termene de plată și achitarea lor în ordinea descrescătoare a termenului.

Facturile neachitate la timp pot genera costuri suplimentare și chiar suspendarea/încheierea furnizării serviciilor în cauză. Alege să preîntâmpini astfel de probleme și plătește-ți întotdeauna la termen facturile!

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă