13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăEconomieCEC Bank flexibilizează creditele-punte pentru Start-up Nation

CEC Bank flexibilizează creditele-punte pentru Start-up Nation

COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF) este un instrument de garantare dezvoltat de Fondul European de Investiţii (FEI) şi implementat prin CEC Bank, în vederea acordării de credite IMM-urilor care, în condiţii standard, ar avea acces limitat la finanţare.

 

CEC Bank oferă Pachetul Start-up IMM

“Prin acest demers, CEC Bank vine în întâmpinarea clienţilor start-up cu un produs facil şi avantajos, oferit acum în condiţii mult mai flexibile, graţie garanţiei COSME.

Un alt beneficiu pus la dispoziţia clienţilor este reprezentat de Pachetul Start-Up IMM, peste 80% din clienţii atraşi de bancă în cadrul programului Start-Up Nation alegând şi acest pachet operaţional”, a declarat Laurenţiu Mitrache, director general – presedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, conform Agerpres.

Reamintim faptul că CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuţia Alocaţiei Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării şi gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation.

 

Credite punte de până la 200.000 de lei

Astfel, banca acordă credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranşelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei.

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri şi Fonduri Europene existente la nivelul reţelei teritoriale a băncii, clienţii beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanţiile solicitate, în vederea alegerii produsului optim de finanţare şi a constituirii dosarului de credit.

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani. Clienţii băncii beneficiază de o reţea naţională de 1.214 ATM-uri şi 6.704 POS-uri, precum şi de servicii complete de Internet Banking, Mobile Banking şi Phone Banking.

CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.024 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural, păstrându-şi şi după anii de criză poziţia de lider pe acest segment.

Cele mai citite
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...

comasarea este organizarea unor alegeri trucate

George Simion și echipa sa de la Alianța pentru Unirea Românilor AUR au decis că e momentul să se afișeze la Conservative Political...
Ultima oră
Pe aceeași temă