18.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăEconomieCapitalizare importantă realizată de Bursa de Valori Bucureşti

Capitalizare importantă realizată de Bursa de Valori Bucureşti

Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de Agerpres, capitalizarea bursieră a ajuns la 140,42 miliarde de lei, în perioada 29 iunie – 3 iulie, de la 137,986 miliarde de lei în săptămâna anterioară.

În această săptămână, tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 80,62 milioane de lei, faţă de 98,27 milioane de lei în perioada 22 – 26 iunie 2020. Cea mai bună zi de tranzacţionare la BVB a fost marţi, 30 iunie, când s-au consemnat 23,33 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, vineri, 3 iulie, cu o valoare a tranzacţiilor de 9,67 milioane de lei.

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, generând tranzacţii de 14,159 milioane de lei, dar şi o creştere de preţ cu 2,38%. În top 3 se mai află Romgaz, cu schimburi de 11,75 milioane lei şi o scădere de 5,31% în ceea ce priveşte preţul acţiunilor, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, cu tranzacţii de 10,86 milioane de lei (0,40%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate la acţiunile Erste Group Bank AG (+4,88%), SIF Oltenia (+4,27%) şi Sinteza (+4,17%).

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile Transilvania Construcţii, care au înregistrat un declin de 10,71%, urmate de cele ale SIF Hoteluri (-7,69%) şi Electromagnetica (-5,76%).

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă