Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BVB: Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe segmentul principal a coborât

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti a coborât vineri până la minimul acestui an, 10,4 milioane de lei, pe o piaţă în scădere pe majoritatea indicilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2019 - 18:50

Tranzacţiile totale derulate în ultima şedinţă bursieră a săptămânii s-au cifrat la 10,873 milioane de lei (2,3 milioane de euro).

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 4,608 milioane de lei, urmate de titlurile BRD (2,430 milioane de lei) şi OMV Petrom (1,038 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Ves, care s-au apreciat cu 12,75%, CMCM (plus 11,7%) şi Grupul Industrial Electrocontact (plus 10%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Armătura, în scădere cu 10,71%, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-3,39%) şi Romcarbon (- 2,46).

Indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,08%, până la 8.961,46 puncte, iar indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o scădere de 0,07%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a "pierdut" 0,17% din valoare în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a închis pe plus cu 0,13%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o depreciere de 0,09%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a închis în scădere cu 0,27%.

Comentarii

loading...