3.6 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăEconomieBursa de Valori Bucureşti a încheiat săptămâna de tranzacționare în creștere

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat săptămâna de tranzacționare în creștere

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,68% şi a ajuns la 9.550,57 de puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,65%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,61%.

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,41%.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a înregistrat un avans cu 0,53%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis pe plus cu 0,05%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 5,78 milioane de lei, urmate de titlurile BRD – Groupe Societe Generale, cu 5,18 milioane de lei, şi de cele ale SIF5 Oltenia, cu 4,33 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COS Târgovişte, în creştere cu 14,71%, Ves SA (+9,49%) şi STK Emergent (+5,5%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile IAR Braşov (-6,08%), Mecanica Fină (-5,19%) şi Dafora (-3,08%).

Cele mai citite

„E un partid nou. NOUNOUȚ!”

Cunoscutul actor Florin Călinescu pare gata să revină în politică. Fosta vedetă Tv mărturisește că este pe cale să se „implice” politic într-un...

63% dintre români nu îşi permit un concediu de 7 zile departe de casă

Statele membre UE trebuie să acorde salariaţilor un concediu anual plătit de minim de 20 de zile. Statistica arată că nu toţi europenii...

Comasarea alegerilor, noul dans al pinguinilor politici pe ritmul piloților orbi

Comasarea alegerilor a devenit un joc de alba-neagra pe care-l practică, cu succes, de câteva luni, PSD și PNL. Întâlniri peste întâlniri, discuți...
Ultima oră
Pe aceeași temă