16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Bogații redevin bogați! Vezi cine are cele mai valoroase acțiuni din lume!

Pandemia pare a fi fost depășită de cele mai mari companii din lume listate la bursă. Analiza globală realizată de PwC arată că valoarea cumulată a acestora este cu doar 1% sub cea de la finalul lunii decembrie, în condițiile în care în primul trimestru din 2020 valoarea lor scăzuse cu circa 15%.

În total, primele 100 companii listate din lume au o valoare de piață de 25,04 trilioane dolari, cu o creștere semnificativă de 3,57 trilioane dolari în perioada aprilie – iunie. Clasamentul indică pe prima poziție compania Saudi Aramco, rămasă în continuare lider deși a suferit pierderi importante din cauza scăderii prețului petrolului. Urmează Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Alibaba, Facebook, Tencent, Berkshire şi Visa.

Companiile din SUA sunt pe primul loc, având în top 100 mondial mai mult de jumãtate (59), urmate de Europa, cu 17 de companii, şi China şi regiunile sale, cu 15 companii.

Companiile din SUA și China au crescut în al doilea trimestru cu circa 2%, în timp cd firmele din Europa înregistrează un declin de 2%, în condițiile în care cele mai mari creșteri în această perioadă au fost în industrie și materii prime (33%), urmate de tehnologie și servicii, în timp ce sectoarele companiilor de petrol și gaze ori cele bancare s-au lăudat cu un plus de 10%, respectiv 5%.

Ultima oră
Pe aceeași temă