31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomieBNR: 17 subsectoare economice pot fi puternic lovite de criza Covid

BNR: 17 subsectoare economice pot fi puternic lovite de criza Covid

Raportul asupra stabilităţii financiare elaborat de Banca Naţională a României (BNR) indică 17 subsectoare economice care pot fi puternic afectate de contextul economic generat de pandemie precum și alte 17 domenii care pot fi afectate, însă de o manieră moderată.

Potrivit BNR, subsectoarele cele mai afectate fac parte din zona turismului, a industriei hoteliere şi a restaurantelor.

Pentru sectorul bancar nu se identifică probleme semnificative, având în vedere că expunerea faţă de companiile din turism este de 0,2%, la care se adaugă circa 3% credite acordate firmelor din industria hotelurilor şi a restaurantelor. Totuși, în ceea ce priveşte importanţa pentru creşterea economică, sectorul hotelurilor şi al restaurantelor, alături de comerţ şi transporturi, au avut o contribuţie importantă la creşterea PIB al României în anul 2019.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă