7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăEconomieBitcoin se menține la aproape 20.000 de dolari. Investitorii se tem de...

Bitcoin se menține la aproape 20.000 de dolari. Investitorii se tem de “efectul domino”

Industria criptomonedelor a fost la limită luni, în timp ce bitcoin s-a menținut la puțin peste 20.000 de dolari, iar investitorii s-au temut că problemele înregistrate la marii jucători din sectorul criptografic ar putea declanșa o criză mai amplă pe piață, notează Reuters.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut sâmbătă până la 17.592,78 dolari, coborând sub nivelul cheie de 20.000 de dolari pentru prima dată din decembrie 2020.

Luni, în timpul orelor de tranzacționare de la Londra, s-a redresat ușor, ajungând la aproximativ 20.510 dolari. Dar tot a pierdut 55% din valoarea sa în acest an și 35% numai în această lună, în ultima prăbușire a sectorului criptomonedelor.

Scăderea Bitcoin vine în urma problemelor înregistrate la mai multe firme importante de criptomonede. Alte scăderi, au declarat jucătorii de pe piață, ar putea avea un efect în lanț, deoarece alți investitori în cripto-monede sunt forțați să vândă ceea ce dețin pentru a satisface apelurile în marjă și a acoperi pierderile.

Fondul de acoperire criptografic Three Arrows Capital explorează opțiuni, inclusiv vânzarea de, au declarat fondatorii săi pentru Wall Street Journal într-un articol publicat vineri, în aceeași zi în care creditorul criptografic Babel Finance, axat pe Asia, a anunțat că va suspenda retragerile.

“Probabil că am văzut cel mai rău lucru în ceea ce privește suferința unei singure entități, dar majoritatea celor din industrie sunt pregătiți pentru mai mult”, a declarat Joseph Edwards, șeful departamentului de strategie financiară al firmei de gestionare a fondurilor Solrise Finance.

Creditorul Celsius Network, cu sediul în SUA, a declarat luna aceasta că va suspenda retragerile clienților. Luni, pe un blog, Celsius a declarat că va continua să colaboreze cu autoritățile de reglementare și cu oficialii, dar că va întrerupe sesiunile de întrebări și răspunsuri ale clienților.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ce sume pot fi accesate prin programul IMM Plus 2024 și ce sectoare pot obține finanțare

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea să ia credite bancare cu garanții de stat și cu dobânzi subvenționate prin noul...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Ce sume pot fi accesate prin programul IMM Plus 2024 și ce sectoare pot obține finanțare

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea să ia credite bancare cu garanții de stat și cu dobânzi subvenționate prin noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă