21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriVolumul de investiții în real estate a atins 323 de milioane euro

Volumul de investiții în real estate a atins 323 de milioane euro

Volumul de investiții în real estate a atins 323 de milioane euro pe primele șase luni ale anului 2022, indică raportul Romania Real Estate Market Outlook 2022.

Raportul este lansat de CBRE România, liderul pieței de consultanță imobiliară din România. Suma indicată este cu 6 la sută peste valoarea tranzacționată în prima jumătate a anului precedent.

În primele șase luni ale anului 2022 au fost semnate 14 tranzacții. Valoarea lor medie a fost de 23 de milioane de euro. Din volumul tranzacțiilor pe primele șase luni, 79 la sută s-a semnat în al doilea trimestru al anului.

Cea mai mare tranzacție a anului 2022 este, deocamdată, cea semnată în al doilea trimestru al anului. Tranzacția se referă la achiziția EXPO Business Park de către S IMMO AG de la Portland Trust. Procesul de achiziție a fost asistat de CBRE România.

“Deținând cea mai mare pondere din volumul total al investițiilor, Bucureștiul a atras 10 tranzacții”, indică studiul CBRE România. Doar 20 la sută din investiția totală a fost direcționată către alte mari orașe. Cluj-Napoca a fost cea mai căutată locație regională.

Din punct de vedere al sectoarelor de piață, sectorul de birouri ocupă prima poziție, cu o cotă de 62% din volumul total al investițiilor pe țară în primul trimestru din 2022. Sectorul industrial reprezintă 15%, iar cel de retail reprezintă 12% din volumul total. Hotelurile și proiectele mixed-use au o cotă comună de 11%, potrivit raportului CBRE.

În ceea ce privește naționalitatea investitorilor, cea mai importantă parte a capitalului, 37% din volumul total de investiții, a fost adusă de austrieci. Ei au fost urmați de belgieni (22%) și români (18%). În primul trimestru al anului 2022, sursa de capital a fost exclusiv străină.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă