4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriNumărul tranzacțiilor cu monede virtuale crește din ce în ce mai mult

Numărul tranzacțiilor cu monede virtuale crește din ce în ce mai mult

Aproximativ 12 milioane de dolari sunt investiți zilnic în criptomonede precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin, potrivit lui Niccolo Conte de la Visual Capitalist. De altfel, milioane de oameni folosesc criptomonede pentru plăți zilnic, conform sursei citate.

După ce perioada de bull a pieței (n.r. perioada în care prețurile cresc sau se așteaptă să crească) criptomonedelor, în special a Bitcoin, s-a desfășurat la sfârșitul anului 2020 și la începutul anului 2021, mulți deținători folosesc acum criptomonedele în scopul propus – plățile zilnice.

  • Tranzacțiile cu monede digitale cresc în valoare și număr

În timp ce prețurile sunt principal preocupare atunci când industria crypto atrage atenția, numărul tranzacțiilor arată cât de mult este utilizată o rețea ca mijloc de schimb. Într-o perioadă de circa cinci ani, tranzacțiile zilnice din rețelele Bitcoin, Ethereum și Litecoin au crescut de șase ori, de la doar 250.000, la peste 1,5 milioane de tranzacții pe zi, potrivit datelor Visual Capitalist.

La mijlocul anului 2017, Ethereum (ETH) a reușit să depășască Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, în tranzacțiile zilnice, deoarece ETH era necesar pentru a participa la oferte inițiale de monede (ICO), care au alimentat o mare parte din speculațiile din cursul prețurilor din 2017. Având în vedere că Ethereum găzduiește încă mii de jetoane ERC-20 și ERC-721 pe blockchain-ul său astăzi, numărul tranzacțiilor sale a crescut până la a fi mult mai mare în comparație cu Bitcoin și Litecoin.

Odată cu înmulțirea numărului de tranzacții cu monede virtuale, valoarea medie de dolari pe tranzacție a crescut de minim 4 ori de-a lungul ultimilor cinci ani.

Pe măsură ce numărul tranzacțiilor și valorile se înmulțesc, comercianții joacă un rol vital în promovarea adoptării monedelor digitale pentru plăți.

Mulți utilizatori de criptomonede consideră adoptarea de către comercianți ca un barometru cheie al succesului pentru adoptarea criptomonedelor. Deși companiile au început să accepte plățile cu monede digitale, există încă multe societăți din întreaga lume care nu oferă posibilitatea de a opta pentru criptomonede ca metodă de plată.

Într-un sondaj realizat de PYMNTS cu privire la plățile în criptomonede și care a inclus peste 8.000 de participanți din SUA, 66,7% dintre proprietarii de monede digitale și 54,2% dintre non-proprietari au spus că nu sunt suficienți comercianți care acceptă criptomonede. Pe lângă acest aspect, datele sondajului au scos la suprafață că 47% dintre proprietarii de criptomonede au declarat că se uită în permanență după comercianți care acceptă monedele virtuale pentru achiziții, indicând o cerere clară pentru mai multe companii care acceptă crypto.

Pe măsură ce lumea îmbrățișează industria criptomonedelor, comercianții au nevoie de instrumentele din magazin și online pentru a face parte din următorul val de comerț. Acceptarea monedelor virtuale îi deschide pe comercianți către un public neexploatat de noi consumatori, dornici să-și tranzacționeze criptomonedele.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...

Zgomotul misterios. „The Hum” afectează aproximativ 2% din populația globală

"The Hum" este un sunet misterios de frecvență joasă care afectează aproximativ 2% din populația globală. https://www.youtube.com/watch?v=WuSdzxhWpU0 Zgomotul misterios: "The Hum" Recent, acest fenomen a...
Ultima oră
Pe aceeași temă