5.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriÎntreprinzătorii români își pot înregistra mărcile și brevetele cu taxe de până...

Întreprinzătorii români își pot înregistra mărcile și brevetele cu taxe de până la patru ori mai mici

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) își pot înregistra mărcile și brevetele, în anul 2024, cu taxe de până la patru ori mai mici decât până acum.

Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și de amânare a publicării, taxe de desemnare și taxe de desemnare ulterioare). Entitățile responsabile pentru această campanie sunt OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România) și EUIPO (Oficiul Proprietății Intelectuale a Uniunii Europene).

Subvențiile sunt disponibile pe principiul „primul venit, primul servit”. Această regulă se aplică în ordine cronologică în funcție de data și ora depunerii (numărul de înregistrare), până la epuizarea bugetului. Cererea de rambursare are o perioadă de valabilitate de 2 luni, cu posibilitatea de prelungire.

„Acordarea reducerilor către IMM-uri se face cu celeritate înaintea depunerii cererii (până acum perioada noastră medie de analiză/răspuns a fost de 10 zile), iar rambursarea taxelor s-a efectuat în 15-20 zile de la decizia de acceptare, direct în contul bancar al IMM-ului solicitant”, a explicat Radu Bozocea, partener la Weizmann & Ariana Partners. Aceasta este agenția de proprietate intelectuală din România care are, conform raportului EUIPO 2024, cele mai multe mărci depuse în numele firmelor din România și cele mai multe cereri de rambursare a taxelor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă