14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriCredit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o familie. Ideea de bază este ca tinerii căsătoriți să aibă mai ușor acces la credite, printr-un sistem de garanții oferite de stat, inclusiv cu dobânzi subvenționate.

Pentru a putea beneficia de aceste programe de credite garantate de stat trebuie să te încadrezi într-o anumită categorie de vârstă și să ai anumite planuri sau proiecte pentru care soliciți finanțare.

În plus, trebuie să îndeplinești criterii de eligibilitate specifice programului la care aplici și să demonstrezi cu acte modul în care vei folosi banii.

Family Start este un astfel de program în care se oferă credite pentru tineri garantate de stat cu dobândă subvenționată de stat. Această inițiativă guvernamentală este menită să sprijine tinerii din România, în special persoanele care sunt la început de drum în formarea unei familii sau care au nevoi specifice legate de acest aspect important al vieții.

Ajutor pentru tineri căsătoriți prin Family Start

Creditul garantat prin programul Family Start poate fi folosit pentru diverse scopuri precum: organizarea unei nunți, achiziționarea unui imobil, plata chiriei sau continuarea studiilor.

Creșterea costurilor de existență, educație și sănătate poate fi copleșitoare, iar acest program subvenționat de stat vine ca un suflu de aer proaspăt pentru tinerele familii.

Scopul principal al programului este să ofere tinerilor căsătoriți sau celor care intenționează să se căsătorească acces la finanțări în condiții favorabile. Prin lansarea acestui program, guvernul nu oferă doar o mână de ajutor financiar, ci urmărește și formarea și dezvoltarea de noi familii.

Să vedem în continuare cine poate accesa acest program și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru creditul Family Start la diferite bănci.

Criterii de vârstă pentru beneficiarii Family Start

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că acest program este deschis pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 45 ani neîmpliniți. Deci, dacă te încadrezi în această categorie de vârstă, atunci este posibil să te califici pentru acest credit garantat de stat. Dacă faci parte dintr-un cuplu, cel puțin unul dintre voi trebuie să respecte această limită de vârstă.

Condiții de venit pentru Family Start

Ca să aplici pentru acest credit trebuie să demonstrezi că venitul tău net lunar sau al familiei tale, nu depășește un anumit prag. Pentru a te încadra, venitul net pe membru de familie trebuie să fie maxim 6000 lei. Dacă vorbim de familii monoparentale, atunci limita crește la 7500 lei. Aici trebuie să iei în calcul inclusiv indemnizația de creștere copil, pe lângă celelalte venituri existente.

Stare civilă pentru Family Start

Programul de credite oferit de guvern este destinat tinerilor care își întemeiază o familie sau celor care deja formează o familie.

Asta înseamnă că indiferent dacă ești la începutul unei relații, tocmai te-ai căsătorit sau ești deja părinte, ai aceleași șanse să fii eligibil pentru un credit garantat de stat. Programul Family Start susține diverse configurații familiale, inclusiv familiile monoparentale.

Cerințe de domiciliu

O condiție importantă este cea legată de domiciliu sau rezidență. Trebuie să ai domiciliul în România pentru a accesa programul Family Start cu dobândă subvenționată de stat.

Practic, toate aceste condiții sunt gândite pentru ca ajutorul financiar să ajungă la cei care se gândesc să își facă un viitor alături de familie, aici în țară. Românii care locuiesc și lucrează în diaspora, pot lua un credit cu venituri din strainatate, oferit în mod obișnuit la băncile mari din România.

Asadar, dacă te încadrezi în aceste criterii generale, atunci acest credit pentru tineri căsătoriți ar putea fi rampa de lansare de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini obiectivele și planurile de familie.

Valoare credit Family Start și structuri

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este evident câți bani poți împrumuta prin programul Family Start.

Adevărul este că acest credit este unul destul de generos. După ultimele modificări, acum poți să accesezi până la 150000 lei.

Este o sumă considerabilă care poate face diferența reală atunci când vine vorba de îndeplinirea unor planuri mari în viață, fie că e vorba de organizarea unei nunți de poveste, achiziționarea unei locuințe pentru familia ta sau educația copiilor tăi.

Garanții de stat și subvenții pentru tineri

Un aspect important al acestui program este că o mare parte din dobândă este subvenționată de stat, astfel că poți lua un credit plătind doar 25% din valoarea dobânzii. De asemenea, comisioanele de analiză și de gestionare a garanțiilor sunt integral suportate de stat.

Acest lucru le oferă cuplurilor și tinerilor căsătoriți posibilitatea de a accesa un credit avantajos, cu costuri de rambursare minime.

Durata de rambursare și perioada de grație Family Start

Ei bine, dacă te întrebi cât timp ai la dispoziție să dai banii înapoi, află că acest credit poate fi întins pe o perioadă de 10 ani, ceea ce îți dă suficient timp să te organizezi în privința rambursării.

În plus, ai la dispoziție o perioadă de grație de maxim 5 ani, timp în care nu trebuie să plătești ratele, dacă vrei. Asta înseamnă că ai timp să te așezi la casa ta, să te concentrezi pe creșterea familiei, după care să începi rambursarea efectivă a creditului.

Pe scurt, prin programul Family Start se oferă tinerilor căsătoriți o sumă generoasă de bani, în condiții de rambursare extrem de flexibile.

Cheltuieli eligibile Family Start

Iată cum pot fi folosiți de tinerii căsătoriți banii din acest program:

Cheltuieli legate de căsătorie

Dacă visezi la o nuntă ca în povești, creditul Family Start îți poate da o mână de ajutor.

Poți folosi până la 20000 lei pentru a acoperi costurile cununiei religioase, cununiei civile sau chiar ceremoniei de căsătorie. Important e să depui cererea de plată în termen de 90 de zile de la eveniment.

Cheltuieli medicale și de sănătate

Dacă familia ta e pe cale să se mărească, programul de creditare poate fi folosit pentru a plăti cheltuieli de spitalizare legate de naștere. Banii mai pot fi folosiți și pentru efectuarea unor servicii dentare, intervenții chirurgicale, dar și pentru alte tratamente necesare în cadrul familiei.

Cheltuieli cu educația copiilor

Programul Family Start poate fi folosit și dacă te gândești la educația copiilor tăi. De la cheltuielile pentru creșa și grădinița până la activitățile extrașcolare, banii pot fi utilizați pentru echipamente, materiale didactice și alte instrumente necesare în procesul de educație.

De asemenea, în cadrul programului Family Start intră și cheltuielile legate de taxele tale de studii, de la licență la doctorat. Împrumutul poate fi folosit și pentru plata unor cursuri de calificare sau perfecționare profesională.

Achiziția de autoturisme și echipamente

Programul de credite pentru tineri Family Start sare în ajutor și în situația în care ai nevoie de o mașină nouă sau second-hand (cu vechime de maxim 5 ani). De asemenea, dacă ești în căutarea de electrocasnice sau aparatură electronică, poți folosi până la 10000 lei pentru fiecare.

Locuință nouă sau plata chiriei cu Family Start

Cheltuielile de locuire îți dau bătăi de cap? Dacă stai în chirie, visezi la o casă nouă sau la renovarea celei actuale, programul Family Start te poate susține și în aceste situații.

Creditul respectiv oferă suport financiar pentru chirii (până la 300 euro / lună), achiziția sau construcția de locuințe, modernizarea sau renovarea locuinței actuale etc.

Instalarea de panouri solare sau alte echipamente

În zilele noastre, sustenabilitatea este cheia. Prin programul Family Start poți să investești în soluții energetice sustenabile, cum ar fi panourile solare sau echipamentele de producere a energiei eoliene.

Însă, înainte de a face o astfel de investiție, vezi care sunt cele mai bune panouri fotovoltaice de care poți dispune, inclusiv prin acest program.

Așadar, Family Start este un credit destinat să îți finanțeze toate acele aspecte esențiale ale unei vieți de familie echilibrate și fericite.

Indiferent dacă ești la începutul formării unei familii sau te afli în mijlocul uneia, programul Family Start este proiectat să te ajute să îți acoperi cheltuielile importante și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: familia ta și fericirea ei.

Procedura de aplicare Family Start

Primul pas este alegerea unei bănci care participă în acest program. Mai multe bănci mari din România oferă fonduri solicitantilor, așa că ai de unde alege. Printre acestea se numără CEC Bank, Libra Bank, Exim Bank, TechVentures Bank, băncile centrale cooperatiste Creditcoop, plus o serie de alte bănci cooperatiste din țară.

Fiecare dintre aceste bănci are fonduri pentru programul Family Start, până la epuizarea acestora de către guvern.

În funcție de posibilitățile tale financiare și perioada de rambursare, ai acces la o sumă de maxim 150000 lei.

Acte necesare Family Start

După ce ai ales banca la care să mergi, e timpul să aduni documentele necesare.

De exemplu, dacă alegi CEC Bank, va trebui să prezinți acte de identitate, dovezi ale veniturilor tale (adeverința de salariu, fluturașul de salariu sau acordul de verificare ANAF) și posibil chiar un plan detaliat al cheltuielilor pentru care dorești creditul.

Pentru a afla exact toate documentele de care ai nevoie, trebuie să apelezi la banca pe care ai ales-o.

Odată ce ai strâns toate documentele, urmează depunerea efectivă a unei cereri de credit. Unele bănci îți permit să aplici online, în timp ce altele te pot chema la o întâlnire față în față. Oricum ar fi, e important să fii pregătit cu toate informațiile și documentele necesare.

După ce ai depus cererea de credit în cadrul programului Family Start, banca o va evalua. Acest proces poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de documentele și complexitatea solicitării.

Dacă cererea de credit e aprobată, felicitări! Înseamnă că ești gata să începi un nou capitol al vieții tale cu sprijinul Family Start. Banii vor fi disponibili conform contractului încheiat cu banca și de acolo, ești liber să îi folosești în concordanță cu nevoile și planurile stabilite de tine.

După cum vezi, procesul este unul destul de simplu, ca la oricare alt împrumut. Important e să știi dinainte pe ce vrei să cheltui banii, să te documentezi bine și să fii pregătit cu toate informațiile necesare.

Apoi, cu un pic de răbdare și optimism, vei putea accesa resursele financiare de care ai nevoie pentru a-ți construi un viitor alături de familia ta.

Ultimele modificări în programul Family Start

Programul de credite pentru tineri Family Start a trecut prin unele modificări în a doua parte a anului. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste schimbări.

Dublarea valorii creditului

Una dintre cele mai mari modificări a fost creșterea valorii maxime a creditului.

Dacă înainte puteai accesa până la 75000 lei, acum poți să împrumuți până la 150000 lei. Așadar, ai disponibile mai multe resurse din partea guvernului pentru a-ți atinge obiectivele de familie.

Relaxarea condițiilor de acordare

O altă modificare majoră constă în relaxarea condițiilor de vârstă. Inițial, atât tu cât și partenerul de viață trebuia să vă încadrați în intervalul de vârstă 18-45 ani.

Acum, este suficient ca doar unul dintre voi să îndeplinească această condiție.

Modificarea plafonului de venituri

Și aici avem o modificare interesantă. Plafonul de venituri care permite participarea în program a fost ajustat. Inițial, se considerau veniturile cumulate ale familiei, dar acum se ia în considerare venitul net lunar per membru de familie, cu o limită de 6000 lei.

Pentru familiile monoparentale, limita este de 7500 lei. Această schimbare face programul mai accesibil pentru un număr mare de persoane.

Dublarea sumei maxime disponibile pentru împrumut, până la 150000 lei, și relaxarea condițiilor va permite un acces mai larg la acest program de credite pentru tineri, cu o mare parte din dobândă subvenționată de stat.

Având în vedere realitățile economice cu care ne confruntăm în prezent, Family Start este ca un suflu de aer proaspăt pentru toți acei tineri aflați la început de drum.

Rămâne să vedem cât de rapid se vor epuiza fondurile de la lansarea acestui program de credit destinat tinerilor căsătoriți sau cuplurilor care urmează să își întemeieze o familie.

Cele mai citite

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, fost premier al României, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...
Ultima oră
Pe aceeași temă