6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriAmenajare grădină cu piscină: 3 idei și soluții practice care te vor...

Amenajare grădină cu piscină: 3 idei și soluții practice care te vor ajuta să economisești

Te-ai gândit vreodată să ai propria piscină, dar te-a oprit costul ridicat al proiectului?

Îți prezentăm cele mai bune idei de amenajare a spațiului de lângă casă, pentru a combina frumusețea plantelor și a florilor din grădină cu relaxarea și răcorirea pe care ți le oferă piscina în aer liber.

Cumpără în rate materiale pentru amenajarea unei grădini cu piscină

Primul pas în amenajarea unei grădini cu piscină este analiza costurilor. Aceasta implică stabilirea unui buget pentru materiale, echipamente, instalații și accesorii.  Cumpărarea în rate a materialelor de construcție reprezintă o soluție practică, funcțională chiar și atunci când ai un buget limitat. Activează și tu CardAvantaj și utilizează cardul de cumpărături în rate fără dobândă* la eMAG. Vei beneficia de plăți eșalonate pentru articole de bricolaj, casă și grădină, elemente pentru placări, pavaje, mobilier de grădină, unelte pentru peisagistică și amenajări exterioare.

Urmărește îndeaproape cheltuielile și plățile pentru a te asigura că rămâi în limita bugetului și că îți poți respecta planul de rambursare. Utilizarea unor aplicații de bugetare poate fi de mare ajutor. Achiziționează în etape articolele pentru amenajarea grădinii cu piscină, pe baza avansării proiectului și a disponibilității financiare. Astfel, menții controlul asupra banilor, eviți cumpărarea unor articole de care nu mai ai nevoie și reglezi din mers cantitățile necesare pentru materialele de construcție.

Optează pentru echipamente de filtrare și încălzire eficiente energetic

Alegerea echipamentelor de filtrare și încălzire eficiente energetic pentru piscina din grădina ta este esențială pentru a menține costurile de întreținere sub control și a asigura un mediu confortabil și curat. Ai la dispoziție diverse tipuri de sisteme pentru filtrare, bazate pe filtre cu nisip, filtre cu cartuș sau filtre cu diatomită (DE).

Filtrele cu nisip sunt cele mai comune și au un cost inițial scăzut. Sunt eficiente pentru filtrarea particulelor mari și sunt relativ ușor de întreținut. Asigură-te că filtrele au o capacitate adecvată pentru dimensiunea piscinei tale. Filtrele cu cartuș au o eficiență mai mare în filtrarea particulelor mici, sunt mai compacte și necesită mai puțin spațiu, dar trebuie curățate periodic și înlocuite mai des. Filtrele cu diatomită (DE) sunt cele mai eficiente pentru filtrarea particulelor foarte mici și oferă o apă foarte clară. Sunt însă mai scumpe și necesită întreținere regulată, cu înlocuirea materialului filtrant.

Pentru economii pe termen lung, optează pentru o pompă de filtrare cu viteză variabilă, care este mult mai eficientă energetic decât o pompă cu viteză fixă. Poate ajusta viteza în funcție de necesități, ca să reduci semnificativ consumul de energie și cheltuielile de întreținere a piscinei din grădină.

Alege soluții economice de finisare pavaj și împrejmuire grădină

Pavele din beton sunt mai ieftine decât cele din piatră naturală. Betonul poate fi turnat în diferite forme și culori, oferind flexibilitate în design. Pentru integrarea armonioasă în ansamblul grădinii, poți utiliza pentru zona de acces la piscină pavele din beton imprimat. Acestea imită aspectul pietrei naturale și implică un buget mai redus. Pavelele  din asfalt reprezintă și ele o opțiune mai puțin costisitoare și ușor de instalat, dar necesită întreținere periodică.

Pentru împrejmuirea grădinii, poți folosi panouri de lemn sau garduri din PVC, pe care să le instalezi chiar tu, în cadrul unor proiecte DIY cu satisfacții mari și costuri mici. Ia în considerare și varianta amenajării unui gard viu sau a instalării unor pergole cu plante agățătoare, pentru a crea un ambient exotic. Prin utilizarea cardurilor de cumpărături în rate cu dobândă zero* și aplicarea soluțiilor practice prezentate, vei reuși să amenajezi o piscină confortabilă, chiar în grădina din spatele casei!

  *Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite

Sfaturi esențiale pentru închirierea unei mașini în UE: Ce recomandă Centrul European al Consumatorilor

Orice neclaritate privind clauzele contractuale trebuie soluționată, înainte de semnarea contractului de închiriere Centrul European al Consumatorilor din România a publicat o serie de recomandări...

Furtuna puternică de la București a provocat un accident cu două mașini. Un minor a ajuns la spital

Un șofer a provocat un accident, marți seara, în Capitală, după ce a încercat să evite un copac doborât de vânt pe Bulevardul Kiseleff....

Un mort și 15 răniți după un atac rus asupra orașului Krivoi Rog din Ucraina

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite marţi într-un atac rus asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski,...
Ultima oră
Pe aceeași temă