Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a anunțat Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuință, pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă în anul 2023, a depășit 400.000 de lei. Această suma este de patru ori mai mare față de valorile din anii trecuți.
Severitatea în creștere a fenomenului furtunilor este mai mult decât evidentă. Totodată, este pentru prima oară când riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după riscurile de incendiu și explozie.
Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale țării. O asigurare de locuință ne protejează financiar de consecințele acestor fenomene naturale, dar și de multe alte situații nefericite
“Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale țării. O asigurare de locuință ne protejează financiar de consecințele acestor fenomene naturale, dar și de multe alte situații nefericite”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.
În ultimii 10 ani (2014-2023), companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuințe – pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. 25 la sută din această valoare a fost achitată în anul 2023.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!