13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieBanca Angliei, în alertă după tulburările din sectorul bancar

Banca Angliei, în alertă după tulburările din sectorul bancar

Oficialii Băncii Angliei au declarat marți că banca centrală este în alertă pe fondul turbulențelor globale din sectorul bancar, dar au adăugat că Marea Britanie nu se confruntă cu stresul legat de dispariția Silicon Valley Bank și Credit Suisse, scrie Reuters.

„Ne aflăm într-o perioadă de tensiune și vigilență foarte intense, sincer”, a declarat guvernatorul BoE, Andrew Bailey, Comitetului de Trezorerie al Parlamentului.

„Nu cred că vreuna, și am spus asta, că oricare dintre aceste caracteristici cauzează probleme în sistemul bancar din Regatul Unit”, a spus el.

Piețele au fost tulburate de prăbușirea Silicon Valley Bank (SIVBV.UL), urmată de eșecurile altor creditori regionali din SUA și de salvarea de urgență a creditorului elvețian Credit Suisse (CSGN.S) de către rivalul UBS (UBSG.S).

Adjunctul guvernatorului BoE, Dave Ramsden, a declarat că banca centrală trebuie „să rămână incredibil de vigilentă” după tulburări.

„Vom urmări îndeaproape costurile de finanțare bancară, care ar putea fi consecințele acestora pentru gospodării și întreprinderi, urmărind în egală măsură și alți factori de risc”.

Bailey a spus că recentele modificări ale prețurilor acțiunilor unor bănci au arătat că investitorii testează sectorul.

„Cred că există mișcări pe piețe pentru, dacă doriți, să testați firme”, a spus Bailey.

Eșecul SVB a fost unul dintre cele mai rapide pe care le-a văzut vreodată, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă