26.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăEconomieBanca Angliei, în alertă după tulburările din sectorul bancar

Banca Angliei, în alertă după tulburările din sectorul bancar

Oficialii Băncii Angliei au declarat marți că banca centrală este în alertă pe fondul turbulențelor globale din sectorul bancar, dar au adăugat că Marea Britanie nu se confruntă cu stresul legat de dispariția Silicon Valley Bank și Credit Suisse, scrie Reuters.

„Ne aflăm într-o perioadă de tensiune și vigilență foarte intense, sincer”, a declarat guvernatorul BoE, Andrew Bailey, Comitetului de Trezorerie al Parlamentului.

„Nu cred că vreuna, și am spus asta, că oricare dintre aceste caracteristici cauzează probleme în sistemul bancar din Regatul Unit”, a spus el.

Piețele au fost tulburate de prăbușirea Silicon Valley Bank (SIVBV.UL), urmată de eșecurile altor creditori regionali din SUA și de salvarea de urgență a creditorului elvețian Credit Suisse (CSGN.S) de către rivalul UBS (UBSG.S).

Adjunctul guvernatorului BoE, Dave Ramsden, a declarat că banca centrală trebuie „să rămână incredibil de vigilentă” după tulburări.

„Vom urmări îndeaproape costurile de finanțare bancară, care ar putea fi consecințele acestora pentru gospodării și întreprinderi, urmărind în egală măsură și alți factori de risc”.

Bailey a spus că recentele modificări ale prețurilor acțiunilor unor bănci au arătat că investitorii testează sectorul.

„Cred că există mișcări pe piețe pentru, dacă doriți, să testați firme”, a spus Bailey.

Eșecul SVB a fost unul dintre cele mai rapide pe care le-a văzut vreodată, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:19

VIDEO: Locuitorii Kievului se adăpostesc pe fondul alertelor de raid aerian

Locuitorii din capitala Ucrainei, Kiev, s-au adăpostit vineri, 2 iunie, într-o stație de metrou, în timp ce un atac rusesc a provocat alerte de...

Ligia Deca, despre Ordonanța adoptată pe 1 iunie: „E un semnal apropo de preţuirea pe care o avem pentru profesorii care au grijă de...

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declara vineri că toate salariile din învăţământ vor creşte. Aceasta a mai spus că Ordonanța de Urgență care prevede...

Biden laudă creșterea numărului de locuri de muncă din SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că se așteaptă ca legea bipartizană privind plafonul de îndatorare să stimuleze și mai mult perspectivele economice ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă