10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieAutorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut cu 7,2% în august

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut cu 7,2% în august

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 7,2% în august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 3.766, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna august, s-au eliberat 3.766 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 10,9% faţă de luna iulie şi cu 7,2%, faţă de luna august 2018.

În luna august 2019, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-293 autorizaţii).

Scădere este reflectată în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-103 autorizaţii), Vest (-100), Sud-Muntenia (-68), Sud-Vest Oltenia (-44), Nord-Vest (-34) şi Centru (-17).

Creşteri au fost în regiunile de dezvoltare Nord-Est (+48 autorizaţii) şi Sud-Est (+25).

În primele opt luni ale anului, s-au eliberat 28.336 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, s-au eliberat 42.694 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 2,6%, faţă de anul precedent.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă