Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este necesar să protejezi nu doar acoperișul locuinței, ci și spațiul din apropierea acestuia. Pagubele pot fi însemnate, dacă nu iei măsuri la timpul potrivit, iar asta poate însemna costuri mai mari.
Mulți sunt oamenii care, atunci când își calculează bugetul, aleg un acoperiș de bună calitate, izolație eficientă, însă nu acordă importanța cuvenită accesoriilor pentru acoperiș. Fie sunt economi și fac compromisuri la achiziționarea acestora, alegând un preț mai mic și calitate inferioară, fie nu aleg deloc să își doteze în mod corespunzător acoperișul. Însă, acoperișul nu trebuie să fie ținta compromisurilor sau reducerilor, ba din contră, necesită o atenție sporită și dotarea cu accesorii de bună calitate, pe care le poți găsi în stocul Roof Home Design, într-o gamă diversificată. Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș, în culori variate, potrivite pentru fiecare tip de învelitoare.
În continuare, vei descoperi câteva informații prețioase referitoare la parazăpezile tip grilaj, cele tip bară, dar și la avantajele ce le însoțesc pe fiecare în parte.
Parazăpezi tip bară sau grilaj – ce alegi, mai ales dacă ai panouri solare
După cum știi deja, este la modă de câțiva ani montarea panourilor solare, care, într-adevăr, sunt de mare folos în locuință. Însă, persoanele care optează pentru această metodă, uită de importanța montării unor parazăpezi eficiente, care să împiedice alunecarea zăpezii. Mai ales pe suprafața sticlei, zăpada are o viteză de coborâre triplată, deci este triplat și riscul deteriorării jgheaburilor sau, mai rău, a accidentării unei persoane din apropiere.
Având montate parazăpezi tip bară sau grilaj, acoperișul este protejat, la fel și persoanele din jur. Multă lume încă face confuzie între parazăpezi, opritoare și tăietori de zăpadă și este nevoie de o clarificare în acest sens. Astfel, opritoarele au scopul de a opri zăpada într-un areal redus, avand maxim 6 cm, la fel și tăietoarele de zăpada, pe când parazăpada tip bară, spre exemplu, are o rază de protecție de 25 de cm.
Parazăpezile, după cum le zice și denumirea, împiedică zăpada să alunece, permițând căderea unor cantități mici, pentru a nu răni persoanele din apropiere, a nu distruge copacii și pentru a nu îndoi jgheaburile. Cu alte cuvinte, parazăpada are scopul de a permite zăpezii să alunece în mod controlat.
Dacă nu ești hotărât ce să alegi între o parazăpadă pentru acoperiș tip grilaj și una tip bară, iată câteva avantaje care le însoțesc pe fiecare dintre acestea.
Avantajele parazăpezilor tip bară:
Raport calitate-preț avantajos. Alegând un asemenea sistem vei realiza o investiție pe viitor, iar prețurile accesibile garantează calitatea superioară.
Sunt folositoare și în cazul acoperișurilor mai puțin abrupte.
Avantajele parazăpezilor tip grilaj:
Sunt ușor de montat. Acestea nu presupun costuri exagerate privind montajul.
Rezistență bună în timp. Sunt confecționate din materiale durabile, deci vor rezista împotriva capriciilor vremii, precum și fenomenelor extreme ale naturii.
Gamă diversificată. Acestea sunt adecvate pentru majoritatea tipurilor de acoperiș, de pildă țigla ceramică/beton, tabla fălțuită, țigla metalică și chiar șindrila bituminoasă.
Cum se montează parazăpezile?
Recomandat este să montezi parazăpezile pe acoperișuri cu înclinații mari și medii și să îl fixezi pe suporți speciali, în funcție de materialul din care este conceput acoperișul. Distanța dintre suporți trebuie să fie de maxim 60-65 de cm, în caz contrar garanția sistemului de parazăpezi se pierde. De asemenea, trebuie să existe trei suporți pentru o susținere optimă a articolelor. Multe persoane nu optează de la început pentru acest număr de 2 suporți și pun în pericol siguranța acoperișului.
Parazăpezile tip grilaj sunt potrivite pentru acoperișurile cu pante medii și mari și se instalează paralel cu streașina, la o distanță de aproximativ 0,7- 1,25 m de aceasta. Fixarea trebuie făcută cu un număr minim de 3 suporți, așa cum a fost menționat și anterior.
În schimb, parazăpezile de tip bară sunt potrivite pentru țigla ceramică sau beton și se montează pe acoperișuri cu înclinații medii și mari, barele fiind realizate din aluminiu și suporții din oțel, galvanizat la cald și vopsit în câmp electrostatic. De asemenea, se fixează paralel cu streașina, însă la o distanță de 0,7- 1,5 m. Este nevoie de măcar 3 suporți pentru a fixa acest sistem de parazăpadă.
Acum că știi informații esențiale despre fiecare sistem de parazăpadă în parte, poți profita de reducerile de pe site-ul oficial www.roof-shop.ro din această perioadă. Detalii suplimentare poți obține accesând pagina oficială.
Contact:
office[@]roof-shop.ro
0740 843 297
0771 104 257