6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăEconomieAngajaţii sănătoşi ar putea avea şomajul tehnic subvenţionat

Angajaţii sănătoşi ar putea avea şomajul tehnic subvenţionat

O firmă din confecţii din Brăila a fost închisă temporar, după ce majoritatea angajaţilor acesteia au fost fie depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, fie erau contacţi direcţi ai celor infectaţi.

“Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi, cei sănătoşi însă vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime”, a promis Alexandru, pentru că, în asemenea situaţii punctuale, atunci când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi angajatorilor. Reglementarea ar urma să intre în discuţia Guvernului, la următoarea şedinţă.

Ministrul Muncii a subliniat că aşteaptă din partea angajatorilor responsabilitate, faţă de lucrătorii pe care îi primesc la muncă, dar şi management.

„Angajaţii trebuie să fie sănătoşi, pentru a avea randament. Nu vreau să închidem Economia.” Violeta Alexandru, ministrul Muncii

“Managerii cluburilor, fabricilor de confecţii etc. au responsabilitatea tuturor celor preluaţi în incintă. Susţin revenirea în activitate numai cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie”, a spus demnitarul, atrăgând atenţia că „angajaţii trebuie să fie sănătoşi, pentru a avea randament.

Nu vreau să închidem Economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială, pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”.

Violeta Alexandru a solicitat angajatorilor să adopte măsuri suplimentare de verificare, atunci când constată creşterea numărului de persoane depistate pozitiv, iar Inspectoratelor Teritoriale de Muncă să verifice aplicarea măsurilor.

 

Responsabilitate

“Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura, la intrarea în unitate, ca măsură suplimentară de verificare?”, s-a întrebat retoric Alexandru.

Ea a povestit că, atunci când a vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu (n.r.: confecţii), “nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor şi echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii”.

Cele mai citite

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă