27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăEconomieAnaliză IRCC: Cât plătești pentru o rată la creditul imobiliar în luna...

Analiză IRCC: Cât plătești pentru o rată la creditul imobiliar în luna iulie față de luna ianuarie

Scumpirile se simt. Totul a explodat, iar dobânzile cresc din ce în ce mai mult. Astăzi vom afla cât de mult a crescut o rată cu dobândă IRCC în iulie 2022, față de începutul anului.

Pentru următoarea analiză vorbim despre un credit ipotecar de la Banca Transilvania luat pe 30 de ani cu dobândă IRCC și cu o rată lunară de aproximativ 1.000 RON lunară. Valoarea imobilului a fost de 58.000 de euro la momentul achiziției, avansul fiind de 11.000 de euro.

Astfel, conform indicelui IRCC, în primul trimestru (ianuarie, februarie, martie) din an a fost de 1,17%, adică o rată de 1.049 RON.

Al doilea trimestru, adică aprilie, mai, iunie, indicele IRCC a ajuns la 1,86%, adică o rată lunară de 1.136 RON.

În trimestrul trei (iulie, august, septembrie) a crescut și mai mult, iar IRCC-ul a ajuns la 2.86%, adică 1.238 RON/lună.

Practic, în decursul a șase luni, rata respectivă a crescut cu aproximativ 200 de RON, adică putem spune că persoana în cauza s-a mai ales cu încă o rată mică lunară, practic.

Din păcate, nu avem semne de liniște, iar atât IRCC-ul, cât și ROBORUL cresc constant.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă