18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăEconomieAgenţii de turism din Grecia nu sunt deloc optimişti

Agenţii de turism din Grecia nu sunt deloc optimişti

Mai mult, aceştia se plâng de faptul că au fost excluşi din Programul guvernamental privind subvenţiile acordate turismului social, efectul acestui lucru fiind faptul că abia pot reporni sectorul grav afectat de pandemie, scrie publicaţia Keep Talking Greece.

Agenţii de turism au făcut deja estimări sumbre despre sezonul turistic din acest an după deschiderea graniţelor la 1 iulie, iar trista realitate a ieşit la suprafaţă, dat fiind numărul scăzut de vizitatori internaţionali şi voinţa localnicilor de a călători în interiorul ţării sau în afara ei.

Potrivit unui raport al publicaţiei online News247, care a stat de vorbă cu marii touroperatori, estimările acestora de redresare a turismului sunt scăzute. Aceştia nu se aşteaptă în acest an să atingă mai mult de 25%-30% din volumul din 2019.

Agenţiile de turism se luptă acum pentru ”salvarea sezonului” şi îşi pun speranţele în rezervările last-minute, fie pentru pachete în ţară, fie în afara ei.

”Dintre cei care au făcut rezervări, 60-65% din turişti şi-au amânat călătoriile pentru anul următor. 15% şi-au anulat complet călătoriile, iar 20% spun că vor călători când se vor deschide aeroporturile, deoarece încă vor să meargă în vacanţă”, spune Lysandros Tsilidis, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Agenţiilor de Turism şi Călătorii din Grecia.

„Suntem de părere că, prin mult efort, vom fi capabili să ne apropiem de 15-20% din numărul de sosiri din anul precedent. Cei ce cred că vom lucra în iulie şi august se înşală. Cu 45 sau 60 de zile lucrătoare, chiar dacă toate locurile de cazare sunt ocupate, tot ai pierdut trei cincimi din produs”, adaugă liderul de business grec.

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă