4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăEconomieAdrian Câciu va finaliza un plan pentru a contracara prețurile mari la...

Adrian Câciu va finaliza un plan pentru a contracara prețurile mari la energie

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că Guvernul lucrează la „un mix de măsuri” pentru a contracara prețurile mari la energie. El spune că deciziile vor fi luate săptămâna viitoare.

„Eu cred că vor fi luate deciziile săptămâna viitoare. Suntem încă în discuție la nivel de guvern. Este un mix de soluții, trebuie să afecteze cauzele, să încetăm odată cu prețurile acestea explozive la energie, care până la urmă au dus și la încetinirea economiei și la pierderea de putere de cumpărare, dar și să ne adresăm efectelor pentru că iată și populația și economia a plătit facturi foarte mari”, a spus Adrian Câciu, marți seara, la Antena 3, conform jurnalul.ro.


Câciu spune că prețurile mari la energie vor avea parte de măsuri de compensare și plafonare pentru lunile februarie și martie


Acesta a spus că, pentru lunile februarie și luna martie, sunt măsuri de plafonare și de compensare a acestor prețuri, dar că trebuie luate măsuri pe termen mediu și lung.

„Cauzele sunt în piața de energie, sunt identificate, am lucrat împreună și cu cei care sunt în piață ca să identificăm unde sunt probleme de prețuri, să zic așa, care pur și simplu, sunt de nesuportat, și eu cred că săptămâna viitoare guvernul va veni cu acest mix de măsuri”, a mai spus ministrul Finanțelor.

El a precizat că propunerile nu au fost încă discutate în coaliție, fiind în lucru la Guvern.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă