15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieAdministrația Biden a SUA dă drumul la robinetul cu bani

Administrația Biden a SUA dă drumul la robinetul cu bani

Proiectul a primit 219 voturi pentru şi 212 împotrivă. Doi congresmeni democraţi, Jared Golden şi Kurt Schrader, s-au alăturat republicanilor şi au votat împotriva planului de asistenţă financiară, informează publicaţia The Hill.

Proiectul de asistenţă financiară prevede măsuri sociale şi de stimulare a relansării economiei, în contextul crizei pandemiei, care s-a soldat până acum cu peste 500.000 de morţi în Statele Unite.

Proiectul prevede indemnizaţii sociale de 1.400 de dolari pentru persoanele defavorizate, asigurări de şomaj în valoare de 400 de dolari pe săptămână până pe 29 august şi fonduri de 8,5 miliarde de dolari destinate Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC), în scopul distribuirii vaccinurilor şi promovării eficienţei acestora. Anterior, prin alte planuri de asistenţă, persoanele defavorizate au primit indemnizaţii de câte 1.200, respectiv 600 de dolari. De aceste indemnizaţii beneficiază persoanele care au venituri anuale sub nivelul de 75.000 de dolari.

Proiectul prevede şi fonduri de 350 de miliarde de dolari pentru autorităţile guvernamentale statale şi locale, 130 de miliarde de dolari pentru redeschiderea şcolilor şi credite fiscale pentru familiile care au copii sub vârsta de şase ani.

Dublarea salariului minim federal mai are de așteptat

Propunerea de majorare a salariului minim federal de la 7,25 de dolari pe oră la 15 dolari pe oră, prevăzută în proiectul aprobat de Camera Reprezentanţilor, probabil va fi eliminată de Senat. Liderii Partidului Republican, dar şi unii membri democraţi ai Congresului au semnalat că se opun majorării salariului minim federal.

„Chiar dacă este de neconceput pentru unii, pentru noi este inevitabil. Şi vom depune eforturi pentru a scurta distanţa dintre ceea ce este inevitabil şi ceea ce este de neconceput”, a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, referindu-se la majorarea salariului minim federal.

După amendamentele pe care Senatul probabil le va adopta săptămâna viitoare, proiectul de asistenţă financiară va reveni în Camera Reprezentanţilor, în cadrul procedurii de aprobare finală.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Israelul ar fi propus un acord pentru eliberarea tuturor ostaticilor la schimb cu o ieșire pentru Yahya Sinwar

Media israeliene au relatat joi că Israelul ar fi propus un acord ce prevede eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza în schimbul unei ieşiri...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă