7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăEconomieA scăzut volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule

A scăzut volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule

Scăderea a fost atât ca serie brută, cu 19,4%, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,1%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de News.ro.

”În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 36,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 26,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 42,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%”, a informat INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 34,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 32,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut atât ca serie brută cu 78,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 77,1%

În primele cinci luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 19,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,1%.

În perioada ianuarie-mai 2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 36,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 34,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 36,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56,2%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+36,6%) şi la comerţul cu autovehicule (+30,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri dincomerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 26,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 42,2%, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+331,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,3%).

Cifra de afaceri din activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative a scăzut cu 4,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creşterecu 6,1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a înregistrat o scădere cu 34,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-46,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-22%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,2%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 92,4%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a înregistrat o scădere cu 32,1% faţă de luna mai 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1% mai mică faţă de luna mai 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

În perioada ianuarie-mai 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 19,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,1%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 60,2%.

În primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 17,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu perioada ianuarie-mai 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-43,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-26,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-20,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,4% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

”Informaţiile din acest comunicat de presă (mai 2020) surprind impactul crizei Covid-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020; Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Cele mai citite

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...
Ultima oră
Pe aceeași temă