Premierușul Ludovic, închis în Colivi(l)a Lac I

Președintele Klaus Iohannis a găsit, după ani buni, soluția pentru a-și transmite mesajele vocale fără ca auditoriul să adoarmă.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

23.03.2020 - 12:30

Șeful statului folosește un papagal care îi învață discursul și îl repetă cu viteză.

În loc de un peruș însă, președintele Klaus Iohannis și-a luat un premieruș.

Premierușul lui Iohannis a învățat o listă de miniștri și a tot repetat-o.

De asemenea, premierușul își face treaba cu stoicism și repetă la înfinit tot ce debitează stăpânul de la Palatul Cotroceni, evident mai rapid.

Din nefericire pentru Klaus Iohannis, nu chiar întreg stolul de la Palatul Victoria poate să rețină mesajele și au apărut rateuri pe la câte un minister.

Cu toate că a fost zburat de la guvernare, premierușul a găsit drumul înapoi spre cuibul de la Palatul Victoria.

Situația actuală l-a obligat însă pe premieruș să se închidă în Colivila Lac I de la grădina zoologică a Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), care a adăpostit și adăpostește multe păsări călătoare care s-au cuibărit pe la conducerea statului român, pe parcursul anilor.

Serviciul de Pază și Protecție (SPP) trebuie să-i asigure acum grăunțele premierușului.

Față de alți papagali, premierușul Ludovic își primește grăunțele în stare lichidă, după ce au fost lăsate la fermentat și transformate în licori ce îți dau aripi.

Obișnuit să zboare către destinații diverse, președintle Klaus Iohannis se vede, la rândul său obligat să stea în rezervația de la Palatul Cotroceni.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Comentarii