Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, eveniment online de Ziua Culturii Naționale

Astăzi, de Ziua culturii naționale și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea ziaristului și poetului național, Mihai Eminescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România marchează această zi printr-un eveniment online de ținută.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

15.01.2021 - 14:35

Jurnaliștii Miron Manega și Dan Toma Dulciu vor vorbi despre importanța acestei zile, dar și despre cele mai recente și tulburătoare descoperiri din zbuciumata existență a poetului și jurnalistul nepereche. Se va semnala prezența numelui lui Eminescu în presa din America, încă din 1879, precum și în locuri mai puțin cunoscute din  spațiul european.

Se oferă spre vizionare celor care vor urmări online programul pe pagina de internet https://uzp.org.ro sau UZP TV, astăzi , de la ora 17,00, primul film documentar despre viața lui Eminescu, "Eminescu, Veronica, Creangă" realizat de Octav Minar în anul 1914 și editat de Casa Pathé Frères.

În același context, artistul Sergiu Cioiu – de data asta în calitate de actor - va susține un microrecital liric, alcătuit din cele mai frumoase poezii ale poetului.

Citește totul despre:

#eminescu #uzpr

Comentarii