Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit academicianul Tudorel Postolache

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, consideră moartea academicianului Tudorel Postolache o grea pierdere atât pentru Academia Română, pentru învățământul economic universitar, cât și pentru statul român.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2020 - 13:13

„A încetat din viață academicianul Tudorel Postolache, reputat economist, specializat în programe de dezvoltare, profesor universitar, care a pregătit peste treizeci de generații de studenți în economie. Activitatea sa științifică a fost dincolo de ideologii sau de dogme, a fost permanent deschis la nou, la puncte de vedere care contraveneau pozițiilor majoritare. ”Restructurări în economia politică”, din 1980, a fost prima lucrare din țară care aborda global starea economiei politice actuale.

 
Preocupările sale l-au recomandat, alături de seriozitate și de soliditatea cunoștințelor, pentru a fi președintele Comisiei pentru Elaborarea Strategiei realizării economiei de piață în România(1990) și apoi al Comisiei pentru elaborarea strategiei naţionale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană, Comisie care a elaborat documentul ce a constituit baza Consensului de la Snagov, din 1995. Este recunoașterea muncii sale, pusă în slujba interesului public, pe care l-a servit strălucit în toate demnitățile pe care le-a ocupat, inclusiv ca ambasador în Marele Ducat de Luxemburg.

Moartea academicianului Tudorel Postolache este o grea pierdere atât pentru Academia Română, pentru învățământul economic universitar, cât și pentru statul român, pe care l-a reprezentat cu demnitate și competență.

Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ionuț Vulpescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...