32.7 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăCulturăTrei spectacole de succes pentru ultima zi a stagiunii la TNB

Trei spectacole de succes pentru ultima zi a stagiunii la TNB

Potrivit unui comunicat TNB, noua stagiune 2021 – 2022 va debuta pe 26 august, când sunt programate să revină pe scenele Naţionalului bucureştean atât spectacole din repertoriul curent, cât şi premiere.

„Încheiem o stagiune frământată pentru teatrul românesc, cu un program imprevizibil, cu reprezentaţii suspendate de câteva ori din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19 şi premiere amânate”, precizează TNB.

Potrivit sursei citate, în ultimele luni, la TNB au fost prezentate trei spectacole în premieră – „Adio, domnule Haffmann” de Jean-Philippe Daguerre, regia Felix Alexa, la Sala Pictura; „Hai, să vorbim despre viaţă!”, de Ana Sorina Corneanu – piesa a obţinut Premiul pentru cea mai bună piesă a anului 2019 la Gala premiilor UNITER, regizată de Zsuzsanna Kovacs, la Sala Atelier; şi „D-ale carnavalului” de I. L. Caragiale, regia Alexandru Dabija.

Pentru noua stagiune, TNB anunţă demararea lucrului la un proiect inedit. „Încă din prima săptămână de lucru a noii stagiuni, cunoscuta regizoare de origine română, stabilită în Franţa, Alexandra Badea începe lucrul la un proiect inedit, ‘Exil’, destinat scenei mari, pe un text propriu. În distribuţie îi veţi regăsi pe majoritatea actorilor tineri ai TNB, la fel ca şi în noul spectacol de teatru-dans ‘marca’ Gigi Căciuleanu care a intrat deja în repetiţii, pentru Sala Studio: ‘Kiritza sau Jocul de-a…’. Un scenariu propriu după cunoscuta piesă ‘Coana Chiriţa’ a lui Vasile Alecsandri, de la a cărui naştere tocmai se împlinesc 200 de ani…”, se mai arată în comunicat.

Pe 19 iulie, Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti va găzdui cea de-a 29 ediţie a Galei UNITER în cadrul căreia vor fi anunţaţi cei mai buni artişti şi cele mai bune spectacole ale anului 2020 desemnaţi de un juriu format din Puiu Antemir (scenograf), Alina Epîngeac (critic de teatru), Eugen Jebeleanu (regizor), Dorina Lazăr (actriţă) şi Octavian Saiu (critic de teatru). 

Cele mai citite

Cozi la spitale după explozia moscheii din Kabul

S-au format cozi la spitale după explozia moscheii din Kabul de miercuri seara, camerele de la urgență fiind solicitate cu mai mulți răniți, dar...

Activitățile casnice în aer liber: 6 beneficii pentru sănătatea fizică și psihică

O viață activă are un impact pozitiv covârșitor asupra stării de sănătate fizice și mintale, confirmat de altfel de către specialiști. În acest articol...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă