23.1 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăCulturăStagiunea de Vară BIS ia locul Teatrului de Cartier

Stagiunea de Vară BIS ia locul Teatrului de Cartier

Proiectul Teatrul de Cartier se încheie în zilele de 30 și 31 iulie, de la ora 19.00, la Grădina BIS, de pe strada Ștefan cel Mare, nr.46 din Sibiu, cu premiera „Muzicanții din Bremen”, după basmul Fraților Grimm.

Sub coordonarea regizorului Bogdan Sărătean, actorii Alis Pelle, Alin Turcu, Dumitru Stegărescu și Claudiu Fălămaș (acesta din urmă semnează și compoziția muzicală) vor oferi un spectacol original de teatru și muzică, adresat diverselor categorii de vârstă și sociale, exprimând într-o formă artistică deosebit de atractivă valori precum toleranța, comuniunea, preseverența în urmarea propriilor vise, umorul și optimismul în vremuri de restriște.

Spectacolul de vineri încheie ediția 2020 a proiectului Teatrul din Cartier, desfășurată sub motto-ul „Distanțare fizică – Solidaritate & Comuniune Socialăˮ și sprijinită financiar de Primăria Municipiului Sibiu.

Ca și în alți ani, în luna august Grădina BIS Teatru va găzdui o stagiune de vară ce va oferi 15 reprezentații ale spectacolelor din repertoriul BIS, dintre care patru fiind plăsmuite în perioada de izolare și post-izolare.

Primul dintre acestea este programat pe 6 și pe 7 august, de la ora 21:00. „A fost o dată în ‘46”, în regia lui Adrian Neacșu este o poveste de dragoste între doi tineri Helena (Alis Pelle) și Viktor (Alin Turcu) care se cunosc în Moscova abia dezmeticită din coșmarul marii conflagrații mondiale.

Al doilea spectacol din program este „Povestea poveștilor” (8 și 9 august, de la ora 19:00), în regia lui Bogdan Sărătean. Având la bază un scenariu inspirat din textul lui Creangă, dramatizarea este plină de umor, spirit ludic și personaje pitorești: Eminescu (Alin Turcu), Creangă (Dumitru Stegărescu) și Tinca Vartic (Andrada Grosu).

Claudiu Fălămaș va oferi trei spectacole tip performance pornind de la versurile unor poeți cunoscuți: Trenul cu 2 locomotive (13 august, ora 20:00), Beat Bukowski, recomandat peste16 ani (20 august, ora 20:00), CTRL+ ALT + DEL (27 august, ora 20:00).

Din program mai face și o nouă premieră, ce poate fi văzută pe 16 august, de la ora 20:30. Este vorba despre Născut în 2000, în regia lui Bogdan Sărătean, cu actrițele Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, toate născute în preajma anilor ʼ90 și ajunse la vârsta importantei decizii de a aduce pe lume un copil.

Organizatorii anunță că se vor respecta cu strictețe normele legale și sanitare în vigoare, purtarea măștii fiind obligatorie. Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Achiziționarea biletelor se face online, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (single) și 70 lei (double). Biletele double sunt pentru două persoane (cuplu/ familie/ prieteni). În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un număr limitat de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.

Cele mai citite

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă