20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăReîntâlnire cu Shakespeare, Cehov şi David Doiashvili la TNB

Reîntâlnire cu Shakespeare, Cehov şi David Doiashvili la TNB

În prima reprezentaţie din actuala stagiune cu Regele Lear, programată pentru 19 decembrie, ora 19.00, pe scena Sălii Mari, doi dintre actorii teatrului se vor întâlni pentru prima dată cu personajele lui Shakespeare văzute de acest surprinzător regizor georgian. Rolul Cordeliei, deţinut până în prezent de Crina Semciuc, va fi jucat de aici înainte şi de Alexandra Sălceanu, cele două actriţe remarcându-se şi evoluând, încă din vremea studenţiei, într-o complementaritate artistică armonioasă. Rolul Regelui Franţei îi prilejuieşte lui Mihai Munteniţă, recent cooptat în trupa TNB, întâlnirea cu o nouă partitură şi cu o nouă viziune regizorală. Ei se alătură distribuţiei în care îi veţi regăsi pe Mihai Constantin, Marius Manole, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Istvan Teglas, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Tudor Aron Istodor, Lari Giorgescu, Silviu Mircescu, Rareş Andrici, Pavel Ulici.

Livada de vişini, spectacol a cărui premieră internaţională a devansat-o pe cea naţională, invitat fiind la acea vreme, în octombrie 2017, la Tbilisi International Festival, este o montare de succes, aplaudată deopotrivă la sediu şi peste hotare. La TNB, de la premieră şi până în prezent, publicul a putut asista la surprinzătoarea montare din mijlocul acţiunii, chiar de pe scenă, aşezat pe gradene. Începând din această stagiune, spectacolul câştigă 250 de spectatori pe seară, prin mutarea spectacolului de pe scena mare la Sala Studio, în formula „italiană”, care este şi cea mai familiară pentru majoritatea spectatorilor.

Ludic prin excelenţă, spectacolul pus în scenă de David Doiashvili este unul în care jocul actoricesc se pliază perfect pe propunerea regizorală, rezultatul fiind o Livadă inedită, pe care fie aţi citit-o diferit, fie aţi văzut-o în montări clasice, fie abia acum o descoperiţi.

Şi în acest spectacol semnalăm câteva schimbări de distribuţie. În rolul Aniei va evolua şi Alexandra Sălceanu, Lari Giorgescu îi va da viaţă lui Epihodov, iar Ionuţ Toader va fi Trofimov.

Livada de vişini se joacă pe 21 și 22 decembrie 2019 (cu Monica Davidescu și, respectiv, Irina Movilă în Ranevskaia, rolul principal feminin).  Ambele reprezentaţii încep la ora 19.00. Aşadar, din această stagiune, Livada de vişini se joacă la Sala Studio!

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete TNB, din foaierul Sălii Mari, precum şi online, pe www.mystage.ro.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă