12.6 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăCulturăO statuie a Reginei Maria a fost dezvelită la Giurgiu

O statuie a Reginei Maria a fost dezvelită la Giurgiu

Statuia a fost dezvelită sâmbătă, 18 iulie, la Giurgiu, deși construcția propriu-zisă era finalizată de mai multe săptămâni. 

Sculptura fusese amplasată încă din data de 27 martie în parcul Regina Maria din centrul municipiului Giurgiu, dar la acel moment nu fusese posibilă o ceremonie oficială de inaugurare întrucât era în vigoare starea de urgență.

La acțiunea de sâmbătă, 18 iulie, au participat mai multe persoane oficiale, în frunte cu primarul Nicolae Barbu şi cu prefectul Aneta Matei.

“Este o realizare infimă a administraţiei locale în comparaţie cu ccea ce Regina Maria a făcut pentru români şi pentru patria pe care a iubit-o mai presus de orice, plasând societatea noastră în tabăra învingătorilor, cu diplomaţie şi o ambiţie greu de clintit care au stârnit admiraţia marilor figuri politice ale secolului al XX-lea. Statuia pe care o dezvelim astăzi este opera sculptorului Constantin Ionescu, decizia acestui proiect de suflet a fost luată în anul Centenarului Marii Uniri (…) iar astăzi, la împlinirea a 82 de ani de trecerea Reginei Maria în eternitate, trăim un moment unic de mare bucurie pentru oraşul nostru”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Regina Maria (1875-1938) a fost o prințesă de origine britanică, devenită soția Regelui Ferdinand – suveran al României între anii 1914 – 1927.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

Liderii organizației PNL din Republica Moldova se mobilizează pentru alegerile din acest an

Liderii organizaţiei PNL din Republica Moldova sunt decişi să obţină, la alegerile din acest an, rezultate la fel de bune ca la ultimele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă