O lungă listă de așteptare pentru a putea participa la Concertul lui Nicola Piovani “Italia în energia muzicii” la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă a României, însă doar 440 de invitați au putut asista la acest spectacol extraordinar, organizat de Institutul Italian de Cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la București, cu sprijinul Ducati Energia România.
Spectacolul a fost prezentat de renumita actriță Mădălina Ghenea. În timpul spectacolului, ES Ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, a înmânat premiile “Leonardo The Immortal Light 2019”, pentru Muzică maestrului Nicola Piovani și pentru Inginerie Energetică societății DUCATI ENERGIA ROMANIA. Acesta din urmă a fost ridicat de însuși Președintele Ducati Energia, Guidalberto Guidi “pentru că a condus, cu hotărâre și tenacitate, Grupul, fondat în 1926, spre afirmarea drept una dintre cele mai importante companii mondiale din sectorul său; capabil să facă față provocărilor, promovând cercetarea și inovarea, concentrându-se mereu pe dezvoltarea energiei”.
Ducati Energia Romania acordă o atenție deosebită eficienței energetice, oferind în această direcție o importantă contribuție tehnologică și productivă. În plus, Ducati Energia România acordă o atenție deosebită calității și siguranței la locul de muncă, într-un moment de mare criză datorită lipsei forței de muncă în țară, această sensibilitate față de siguranța angajaților reprezentând una dintre valorile fundamentale ale companiei.
După recitalul Silviei Mezzanotte, care a emoționat publicul cu melodii faimoase precum Vacanze romane dar și alte melodii din noul său spectacol Aspetta un attimo, a urmat cel mai așteptat moment al serii: concertul Nicola Piovani.
Maestrul Nicola Piovani a intrat pe scenă însoțit de membrii orchestre sale. Sub titulatura “La musica e’ pericolosa”, parafrazare a cuvintelor celebrului Federico Fellini, cu care de altfel maestrul a colaborat, concertul lui Piovani a reprezentat o adevărată poveste muzicală, interpretată de instrumentele prezente pe scenă – pian, contrabas, percuție, saxofon, clarinet, chitară, violoncel, acordeon. Muzica s-a îmbinat armonios cu imagini din filme celebre, pentru care Maestrul Piovani a realizat coloana sonoră: L’Intervista și Ginger e Fred filmele regizate de Federico Fellini sau Speriamo che sia femmina și Il Marchese del Grillo, filmele lui Mario Monicelli.
O extraordinară călătorie în timp, punctată și de povestirile lui Nicola Piovani înainte de fiecare melodie, care i-a emoționat pe toți invitații, fără excepție.
La final, Piovani a interpretat melodia faimoasă, câștigătoare a Premiului Oscar în 1999 pentru cea mai bună coloană sonoră a filmului “La Vita e’ bella”.