30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăCulturăMuzeul Antipa are o nouă identitate vizuală

Muzeul Antipa are o nouă identitate vizuală

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este, poate, cel mai iubit muzeu din  țară, iar fidelitatea vizitatorilor săi este importantă și prețuită. Perceput ca un muzeu modern, atractiv, Muzeul Antipa dorește să fie ușor identificat de public prin simboluri care sa-l individualizeze și să vorbească despre misiunea și valorile sale.

Cu o identitate vizuală împrospătată, logo-ul muzeului și noul site www.antipa.ro fac parte dintr-un proiect mai amplu care va presupune, în aceasta primăvară, implicarea publicului în alegerea unui slogan al muzeului, pentru completarea modului în care se individualizează instituția. Este maniera în care copiii, tinerii, familiile pot participa la viața muzeului și împărtăși din așteptările lor.

„Am ales o paletă cromatică nouă a logo-ului, care exprimă în primul rând legătura între muzeu și natură (varianta principală, de culoare verde), curiozitatea copilărească și dorința de joc în sens descoperitor (varianta portocalie) sau rigurozitatea științifică și cunoașterea prin tehnologie (varianta albastră). Avem nevoie sa ne asociem, atât ca public, cât și muzeu, cu o identitate nouă, atractivă, proaspată.’’- Luis Ovidiu Popa directorul general al muzeului.

Printr-o abordare prietenoasă, noua pagina de internet, www.antipa.ro, oferă informații atât despre istoricul muzeului, expoziția permanentă, evenimentele și programele educaționale, cât și despre tarifele și programul de vizitare. Una dintre funcțiile noi al site-ului este posibilitatea programării vizitelor grupurilor prin completarea unui formular on-line, care poate fi accesat de pe orice dispozitiv (laptop, tableta sau telefon). De asemenea este posibilă înscrierea oricărei persoane la evenimentele sau programele educaționale ale muzeului.

Încă de la înființare, Muzeul Antipa a fost un muzeu ultra-modern, care a reușit să aducă societății magia unei lumi demult dispărute. Cu aproape 2.000.000 de exponate, dintre care 5.000 prezentate publicului, se conturează și se dezvăluie imaginea unui tezaur inestimabil. Cu mijloace și tehnică moderne este adusă în actualitate informația bogată și utilă. Dioramele – peisajele în care se prezintă în mediul lor natural exponatele – dar și panourile touch-screen celebrează cunoașterea istoriei naturale îmbinând vechiul cu noul.

Mulțumim agenției de publicitate MullenLowe pentru sprijinul acordat în realizarea noii identități vizuale și MullenLowe Profero pentru grafica noului site.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă