14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăCulturăMediaCNA a analizat emisiunile de televiziune despre jurnalista Iulia Marin

CNA a analizat emisiunile de televiziune despre jurnalista Iulia Marin

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat emisiunile de televiziune difuzate de postul România Tv cu privire la jurnalista Iulia Marin.

Discuția în cadrul CNA pe acest subiect s-a purtat în ziua de marți, 25 aprilie 2023. CNA s-a sesizat după ce, în spațiul public, au apărut foarte multe critici la adresa respectivelor emisiuni de televiziune.

Comunicatul transmis de CNA înaintea ședinței sale din 25 aprilie fusese următorul:

“Referirile făcute în două emisiuni difuzate de postul România TV la ziarista Iulia Marin și, în general, la persoane cu probleme de sănătate mintală, au fost subiectul unor ample reacții publice. CNA va analiza toate sesizările, individuale și colective, primite dinspre public și din partea membrilor Consiliului.

Ambele emisiuni vor fi introduse în agenda ședinței de marți, 25 aprilie”

Unul dintre cei audiați de CNA pe acest subiect a fost jurnalistul Victor Ciutacu. Ciutacu este realizator la postul România Tv.

Postul România Tv explică informațiile pe care le-a oferit despre jurnalista Iulia Marin

“Nu am spus nimic peiorativ. Nimeni nu și-a pus problema că fata aia nu ar fi trebuit să muncească. Eu am spus că nu trebuie să-i periclitezi locul de muncă și existența, Doamne ferește”, a declarat Ciutacu.

Potrivit unei știri de pe site-ul România Tv, directorul de programe al România TV, Roxana Niculescu, a solicitat membrilor CNA explicaţia pentru „celeritatea” analizării acestui caz. „Nu cumva există interese de partid, nu vă puneţi problema aşa? Postul România TV este supus unui adevărat linşaj!”, ar fi susținut Roxana Niculescu.

Avocata lui Victor Ciutacu, Oana Anghel, a adus argumente cu privire la interesul public al subiectului emisiunilor aflate în analiza CNA. „Nu este de criticat afirmația că stiloul, pixul, instrumentul de scris poate produce consecințe nefaste, aflat în mâna jurnalistului care face anchete de asemenea amploare. Clientul meu nu s-a întrebat dacă poate fi salvată, ci dacă putea fi ajutată. Nu vorbim doar despre un subiect care se afla în curtea unui trust concurent, ci de un subiect de interes public”, a precizat avocata.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă