13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăLungmetrajul "Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă", proiectat la Arkadia ShortFest

Lungmetrajul “Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, proiectat la Arkadia ShortFest

Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest a dedicat în cadrul fiecărei ediţii o seară specială filmului românesc de ficţiune, unde au rulat filme premiate precum “Câinele Japonez”, “Bacalaureat” sau “Două Lozuri”. 

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi premiera internaţională la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, în cadrul secţiunii European Perspectives.

Lansat de curând în cinematografele din ţară, filmul prezintă încercarea protagonistelor de a construi din bucăţi începutul unei poveşti de dragoste – o fostă prietenă în comun, un album de fotografii, câteva conversaţii online, o cafea şi o vizită. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

“Din păcate traseele fimelor româneşti prin cinematografe sunt o tristeţe. Din fericire se fac din ce în ce mai multe evenimente dedicate cinemaului şi pentru filme precum cel la care am lucrat, iar asta creşte mult şansele de a le aduce în faţa oamenilor. Probabil că proiecţia de la Arkadia va avea mai mulţi spectatori decât a strâns în ultima săptămână la toate proiecţiile. E şi rău, dar e şi foarte bine”, spune Bogdan Theodor Olteanu. 

Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest se va desfăşura între 15 – 18 august, într-un spaţiu cu nou, lângă plaja Corbu din Constanţa, în apropierea de Unbar. Comuna Corbu oferă numeroase posibilităţi de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite motocross/ATV, ciclism), precum şi acces direct către obiective turistice majore – Delta Dunării, Constanţa, Cetatea Histria sau Cetatea Enisala. 

Anul acesta spaţiul festivalului va include şi o zonă amenajată de camping care poate găzdui până la 100 de persoane. Campingul Arkadia va avea montate corturi profesionale, iar accesul la ele este inclus în abonament, în limita locurilor disponibile. Check-in-ul se va face de miercuri, 15 august, începând cu ora 10.00, la intrarea în zona de camping.

Biletele şi abonamentele sunt puse în vânzare online pe Eventbook.ro.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă