14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăGuvernul va organiza ceremonii pentru marcarea a 100 de ani de la...

Guvernul va organiza ceremonii pentru marcarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat, marți, un protocol cu Primăria Sinaia şi cu Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, pe baza căruia se vor organiza ceremonii, anul viitor, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Proiectul se va derula sub auspiciile Familiei Regale a României și va include reabilitarea traseelor istorice şi a grădinilor Domeniului Regal Peleş, precum şi amplasarea unei statui a Regelui Mihai în zona pietonală din faţa sediului Primăriei din Sinaia.

“Promit că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-mi face datoria, Ministerul Culturii să îşi facă partea lui de treabă pentru ca acest protocol în trei să îşi ducă la bun sfârşit ceea ce şi-a propus pentru 2021, pentru a-l cinsti aşa cum trebuie şi cum merită pe Regele Mihai”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a mai susținut, în acest context, că în opinia lui, relaţia dintre Guvernul României şi Casa Regală s-a îmbunătăţit odată cu instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban.

“Eu zic că relaţia dintre Guvern şi Casa Regală s-a îmbunătăţit substanţial odată cu venirea liberalilor la guvernare”, a declarat ministrul Culturii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă